Novi Ford Lincoln Navigator sa većim ekranom

prikaz logoa automobila Ford

Tokom januara 2020. godine, direktno iz kompanije Ford stigla je informacija da se planira nova verzija Lincoln Navigator modela sa značajnim povećanjem ekrana na kontrolnoj tabli. Iz kompanije se najavljuje izlazak Navigatora 2022. za sredinu leta ove godine, tako da će model biti predstavljen unapred. 

Očekivanja od nove verzije su velika, a smatra se vrlo realnom opcija da će novi model imati AppleCarPlay, AndroidAuto i AmazonAlexa programe instalirane fabrički kao što je to bio slučaj u nekim od prethodnih modela. 

Inovacije na novom modelu Lincoln Navigator

Čini se da novi Lincoln Navigator donosi velike promene u spoljašnjem izgledu i značajno unapređenje enterijera. Prednja strana ovog terenca ukazuje na poboljšanja u vidu farova sa nešto tanjim profilom i doprinosi većoj sofisticiranosti. 

Što se tiče unutrašnjosti automobila, najveća promena se odnosi na povećanje ekrana na kontrolnoj tabli, koji služi za navigaciju i zabavu. Sa ovim poboljšanjem, Ford može da konkuriše novim automobilima sa sličnim karakteristikama, kao što su Cadillac Escalade i Jeep Grand Wagoneer. 

Mnogi bi pomislili da je novi Lincoln preuzeo ekran širine 40cm od Fordovih automobila modela Mustang Mach E ili Ford 150. Takođe, podseća na ekran koji se pojavljuje u Navigatoru iz 2020. godine, međutim čak iako je slučaj da je preuzeo elemente spoljašnjeg izgleda, poboljšanja su vezana za funkcionalnost, pa samim tim i za unutrašnjost.

Glavna vizuelna inovacija kod ekrana se odnosi na uklanjanje spoljašnjih ivičnih okvira, čime se dobija na većem izgledu ovog informacijsko-zabavnog monitora. 

Što se tiče veličine samog automobila, najavljuje se karoserija standardne veličine sa tri reda za sedenje, ali će postojati varijanta sa 5,3m i Navigator L sa 5,6m dužine.

prikaz kontrolne table automobila Ford

Kakav će motor imati novi Fordov terenac?

Od novog Navigatora se očekuje da preuzme standardni Fordov 3.5-litarski EcoBoost V6 benzinski motor sa nekim potencijalnim modifikacijama. Još jedna od mogućih novina je električni automobil ovog modela sa hibridnim pogonom, s obzirom da konkurencija poseduje takve modele. 

Ako se to desi, motor će biti najverovatnije istog tipa kao 3.5-litarski EcoBoost V6 motor predstavljen u modelu Ford F-150 iz 2021. godine. Oba modela biće podržana desetostepenim automatskim menjačem.

Fordovi modeli automobila su poprilično popularni širom sveta. Najviše u Americi odakle izvorno dolaze, Kina je druga na listi, dok se puno voze u Evropi, pa i kod nas. Mnogi imaju poverenja u njihov kvalitet i dug vek trajanja.

Prodajete stari automobil?

Pored Forda, u našoj zemlji su zastupljeni i mnogi drugi automobili, dok je najčešći vid kupoprodaje upravo razmena polovnih automobila. Ukoliko želite da prodate svoje staro vozilo, kontaktirajte nas, a mi ćemo za vas obaviti besplatnu procenu vrednosti i otkupiti vaš polovni automobil po dogovoru.