Električni automobili polako preuzimaju svetsko tržište

Beli automobil koji je priključen na električni punjač

Sviđalo nam se to ili, električni automobili preuzimaju svetsko tržište a nama je samo da se za to pripremimo

Električna vozila postaju sve zastupljenija širom sveta. Mnoge žalbe na njihovu nepraktičnost u smislu da prosto ne mogu ispuniti njihove potrebe bivaju odbačene kao koještarije. Međutim, mnogim ljudima to uopšte nisu besmislice, a pored brige o snazi motora, mnogi potrošači se brinu i zbog visokih troškova održavanja.

Velike promene u auto industriji se uveliko dešavaju hteli mi to da prihvatimo ili ne. Mnogi stručnjaci špekulišu da će potrošači u potpunosti izgubiti pravo da kupuju nova vozila već od 2030. godine. Ovo, iako će predstavljati problem zaljubljenicima automobila u niši čiji su članovi navikli na konstantni napredak, dugme za restart će se eventualno pritisnuti a mi se po tom pitanju ne pitamo ništa. 

Ove promene se već odvijaju

Proces prelaska na električni pogon je odavno započet i već odigrava nam se pred očima. U Velikoj Britaniji, prodaja elektronskih vozila drastično raste iz godine u godinu. Krajem avgusta 2020. godine, u toj zemlji je registrovano čak 44,708 vozila na, u potpunosti, električni pogon. 

Kupovina ovolikog broja automobila je dovela do povećanja akcija proizvođača električnih vozila za čak 4,9%. Prethodne godine, broj registrovanih elektronskih vozila u ovoj zemlji je iznosio 37,850 a 2018. čak 15,51. 

Neverovatan rast u prodaji automobila sa eletkronskim pogonom, iako deluje kao pomodarstvo, je, prema mnogim stručnjacima, nešto što će biti sve zastupljenije u budućnosti budući da je proizvođačima, ali i kupcima, sve više stalo do primenjivanja ekoloških mera koje ne zagađuju okolinu

električni automobil na punjenju

Sajam automobila u Šangaju će doneti ozbiljne promene

Da su vodeće kompanije automobila ozbiljne kada je u pitanju prelazak na elektronska vozila, govori nam i činjenica da su se mnogi vodeći svetski brendovi spremili da prikažu svoje elektronske opcije na Šangajskom sajmu automobila kako bi se izborili sa konkurentnim, lokalnim, proizvođačima čija popularnost sve više raste.  

Mnoge kompanije poput BMW-a su čak i otvoreno izjavile da im je plan da u budućnosti, isključivo proizvode elektronska vozila, što označava drastičnu prekretnicu ove čuvene fabrike vozila.

Videćemo šta nas tačno očekuje u budućnosti razvitka auto-industrije. Ne sumnjamo da će biti ljudi koji će podržati ove odluke ali i one koje će joj se protiviti. U svakom slučaju, suludo je poricati dugoročni uticaj elektronske budućnosti sveta automobila.

Otkup polovnih automobila

Mi smo agencija koja se bavi otkupom polovnih automobila svih marki i modela, bez obzira da li se radi o vozilu koje je u ispravnom ili havarisanom stanju. Nisu nam bitni ni godište, a ni pređena kilometraža, već samo vaša želja da prodate automobil

Obratite nam se i mi ćemo u najkraćem roku izaći na teren i otkupiti vaš polovni automobil. Dobićete fer i korektnu ponudu, a ukoliko se saradnja uspešno dogovori, keš isplaćujemo odmah na licu mesta.