Kompanija Tesla razmatra otvaranje sledeće gigafabrike u Evropi

elektropunjač za Tesla automobil

Ilon Mask, izvršni direktor kompanije Tesla, ovog meseca je boravio u Evropi gde planira da osnuje još jednu Teslinu gigafabriku. Tokom posete, Mask se između ostalog sastao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i odvojeno sa italijanskim premijerom Đorđom Meloni.

Francuska kao glavni konkurent 

Ovaj sastanak je bio drugi put da su se Mask i Makron sastali u roku od mesec dana, što je podstaklo spekulacije da bi kompanija Tesla mogla da izgradi još jednu fabriku u Evropi. 

Takođe, francuski ministar za digitalne tehnologije, Žan Noel Baro, izrazio je entuzijazam za otvaranje Tesline fabriku u Francuskoj, navodeći značajne napore uložene da se izvodljivost ovog projekta osigura. On je istakao želju Francuske da postane glavna lokacija za Teslinu sledeću evropsku gigafabriku, s obzirom na njihova ulaganja u sektor električnih baterija.

fabrika Tesla automobila

Ilon Mask razmatra više potencijalnih lokacija

Dok prednosti Francuske, kao što su pristupačna i zelena struja i dostupno zemljište, čine ovu zemlju atraktivnim izborom, Mask i Tesla pažljivo procenjuju sve opcije

Berlin-Brandenburg, Teslina postojeća gigafabrika u Evropi se nalazi se u Nemačkoj koja je poznata po razvijenoj auto industriji i brendovima poput Mercedes-Benz-a

Maskovi angažmani sa italijanskim premijerom Đorđom Melonijem i pominjanje Španije kao potencijalne lokacije ukazuju na to da Tesla razmatra više opcija. Konačna odluka o lokaciji sledeće Tesline gigafabrike u Evropi tek treba da bude objavljena.

Želite li da prodate stari automobil kako biste kupili električno vozilo? 

Ukoliko imate želju da svoj auto sa motorom na unutrašnje sagorevanje zamenite inovativnim električnim vozilom – naša agencija za otkup automobila može biti prvi korak u tom poduhvatu. Nudimo besplatnu procenu vrednosti vozila, kao i otkup po najboljoj ceni. Poklonite nam vaše poverenje i kontaktirajte nas već danas!