Smart 3 – objavljeni novi detalji pred debi u Šangaju

Crveni Smart auto

Potvrđeni su detalji o novom električnom kupe-SUV automobilu koji unapređuje obnovljenu Smart liniju. Ovo vozilo će biti glavni konkurent Volkswagen ID 4 električnom automobilu koji je debitovao 2020. godine, kao prvi potpuno električni crossover SUV brenda Volkswagen.

Sledeća faza električne evolucije Smart-a

Novi model električnog automobila, pod oznakom Smart 3,  biće zvanično predstavljen na sajmu automobila u Šangaju u aprilu ove godine.

Smart, koji je u vlasništvu kompanije Mercedes-Benz i Geely, dizajnirao je ovaj model tako da privuče nove kupce i pruži uporište na sve popularnijem tržištu električnih SUV automobila.

Izvršni direktor Smart Europe, Dirk Adelman, nazvao je automobil „bitnim elementom naše ponude proizvoda koji nam omogućava dalje oblikovanje urbane mobilnosti“.

Točenje goriva u Smart auto

Izgled novog Smart 3 modela

Smart 3 nudi sportski izgled, sa upečatljivim dizajnom prednjeg dela koji je sličan manjoj verziji koja je izašla prošle godine – Smart 1. Tanka LED svetla napred i pozadi, takođe viđena na prethodnom modelu, veoma su slična modelu Mercedes-Benz EQ.

Pretpostavka je da će u ponudi biti verzije sa jednim i dva elektromotora (sa 152KS odnosno 268KS). Ponudu će verovatno nadmašiti Brabus varijanta performansi, sa dva motora koji obezbeđuju značajno povećanje snage. Takođe, trebalo bi da Smart 3 bude težak između 1870 kg i 1890 kg, u zavisnosti od pogonskog sklopa.

Model broj 1 trenutno nudi nikl-mangan-kobalt bateriju od 66kVh sa dometom do 273 milje i punjenjem od 150kV, a Smart 3 će verovatno slediti taj primer.

Skice pokazuju da će unutrašnjost ovog modela biti veoma slične njegovom prethodniku, iako sa poboljšanim nivoima praktičnosti i većim prtljažnikom. Kabina će imati digitalnu instrument tablu od 9,2 inča i centralni displej od 12,8 inča. Pored toga, dobiće četiri jedinstvena dizajna točkova i boje prednje maske po meri.

Da li želite da zamenite vaše staro vozilo i kupite određeni električni model automobila? 

Ukoliko razmišljate o prodaji svog starog vozila, a ne želite da je obavite samostalno – nudimo vam rešenje u našoj agenciji za otkup automobila. Otkupljujemo vozila po najpovoljnijim cenama, uz besplatnu procenu vrednosti. Kontaktirajte nas i uverite se u kvalitet našeg rada!