Vozač Tesle kaže da je automobil sam ubrzao pre sudara

Parkiran beli tesla automobil

Teslin model 3 učestvovao je u nesreći u Parizu u kojoj je jedna osoba poginula, a 20 povređeno. 

Na mestu vozača je bio taksista, čiji advokat je izjavio da je vozačev Tesla model 3 sam ubrzao i da mu kočnice nisu radile. Njegovo ‘’odricanje od odgovornosti’’ se može uzeti kao potencijalna istina, s obzirom na probleme koje je Tesla imala u proteklom periodu.

Koje su posledice nesreće i da li zaista Tesla treba da snosi odgovornost?

‘’Taksista je objasnio policajcima da je automobil sam ubrzao i da nije uspeo da aktivira kočnice, kočnice nisu radile uprkos svim njegovim naporima’’, rekla je Sara Saldman, advokatica.

Nakon što je vozač nakratko hospitalizovan zbog lakših povreda, a zatim zadržan 48 časova na ispitivanju, protiv njega je pokrenuta istraga, zbog sumnje na ubistvo iz nehata, izjavila je Saldman.

Prema francuskom zakonu, formalna istraga znači da postoje ‘’ozbiljni ili dosledni dokazi’’ koji impliciraju osumnjičenog na zločin. To je korak bliže suđenju, mada se od takve istrage lako može odustati.

Pariska taksi kompanija G7 obustavila je upotrebu 37 automobila ovog popularnog modela u svom voznom parku nakon nesreće, dok se čekaju rezultati policijske istrage o uzroku nesreće. Jedna osoba je poginula, a 20 je povređeno, od kojih je troje ljudi u teškom stanju.

Četri parkirana policijska automobila

Još uvek je teško odrediti čija je krivica 

Vozač je i dalje pod sudskom kontrolom i za sada mu je zabranjeno upravljanje vozilom. Advokatica Saldman je rekla da su testovi pokazali da vozač nije bio pod uticajem alkohola, droge ili lekova. Vozač je rođen 1964. godine, a još od devedesetih godina taksira i nikada nije učestvovao u ovakvoj nesreći, rekla je ona i nagovestila da je novo vozilo kupljeno pre tri meseca.

Prošle godine, američki regulator za bezbednost automobila tvorio je zvaničnu reviziju za više od 200 pritužbi na iznenadno ubrzanje Teslinih automobila, ali je regulator kasnije rekao da nije pronašao kvarove u Teslinim sistemima, rekavši da su nesreće uzrokovane ‘’pogrešnim korišćenjem pedala’’.

Tesla, koja je na čelu revolucije električnih i autonomnih vozila i ima tržišnu vrednost od skoro trilion dolara, još uvek se nije javno oglasila.

Da li želite da prodate svoj automobil?

Ukoliko vam je potreban otkup automobila, Beograd nije jedina lokacija u Srbiji gde to možete učiniti. Vršimo otkup svih vrsta vozila, bez obzira na njihovo stanje u gradovima širom zemlje.

Budite slobodni da nas kontaktirate, a mi ćemo u najkraćem mogućem roku, odgovoriti na vaš zahtev i izaći na teren kako bismo obavili kupoprodaju zajedno sa vama.