Tesla povlači 15.000 automobila zbog problema sa upravljanjem

Električni automobil Tesla Model X bele boje

Američka kompanija za proizvodnju električnih automobila Tesla mora da povuče oko 15.000 svojih automobila, a sve zbog mogućeg problema sa upravljanjem. Ovaj najnoviji opoziv se odnosi na popularni Model X, koji Tesla proizvodi od 2015. godine. 

U čemu je problem sa Tesla Model X automobilima?

Plan je da Tesla na vanredni servis pozove vlasnike oko 15.000 električnih SUV vozila Model X, zbog mogućeg problema sa servo upravljačem koji može da otkaže i oteža upravljanje vozilom pri skretanju, čime se znatno povećava rizik od sudara. 

Kako navodi američki NHTSA problem se odnosi na aluminijumske zavrtnje koji pričvršćuju električni servo upravljački mehanizam, jer mogu da korodiraju i polome se. Ukoliko se tako nešto dogodi, to može da prouzrokuje potpuni gubitak asistencije servo upravljača u nekim primercima Modela X automobila. 

NHTSA je naveo da do sada nije bilo prijavljenih sudara ili povreda povezanih sa ovim potencijalnim nedostatkom. Ipak, radi predostrožnosti Tesla je opozivom obuhvatio 14.193 Modela X u Sjedinjenim Američkim Državama i još 843 u Kanadi, a svi ovi modeli proizvedeni su 2016. godine.

Otkup polovnih  automobila

Mi smo agencija koja se bavi otkupom polovnih automobila svih marki i modela, bez obzira da li se radi o vozilu koje je u ispravnom ili havarisanom stanju. Nisu nam bitni ni godište, a ni pređena kilometraža, već samo vaša želja da prodate automobil. 

Obratite nam se i mi ćemo u najkraćem roku izaći na teren i otkupiti vaš polovni automobil. Dobićete fer i korektnu ponudu, a ukoliko se saradnja uspešno dogovori, keš isplaćujemo odmah na licu mesta.