Toyota predstavlja novu liniju električnih automobila

Toyota beli električni atomobil

Toyota predstavila svoju strategiju za postizanje nulte emisije ugljenika, koja uključuje veliki broj potpuno novih električnih automobila. 

‘’Dobrodošli u naš izložbeni prostor budućnosti’’, ponosno je izjavio Akio Toyoda.

Koji su planovi kompanije Toyota?

Zaista. Kompanija planira 30 modela sa električnim pogonom do 2030. godine. To će delom podrazumevati dodavanje baterija već postojećim automobilima, ali i potpuno nove linije vozila. 

Toyoda razvija novi plan sa dva toka vozila – jednim sa automobilima koji ‘’smanjuju emisiju ugljenika’’ i drugim sa automobilima koji su ‘’ugljenično neutralni’’.

Koji modeli će se naći u novoj liniji?

Pominje se bZ4X, razvijen u saradnji sa Subaru-om, a pored toga, postojaće i jedna manja verzija, nazvana ‘’bZ Small Crossover’’. To je mali električni automobil dizajniran za Evropu i Japan, koji predstavlja najkompaktniji SUV u seriji, zajedno sa ‘’b3 Compact SUV’’ srednje veličine, koji stvarno deluje zadivljujuće.

Može se zaključiti, da je porast popularnosti, a samim tim i prodaje SUV vozila, jedan od glavnih motiva nove Toyot-ine linije.

Električni automobil na punjenjuTu je i komercijalno vozilo ‘’Mid Box’’ koji izgleda bukvalno kao kutija i još jedan krosover, ‘’Compact Cruiser EV’’, koji izgleda kao manji Land Cruiser i odličan pikap. Takođe, predstavljena je i elektrifikovana limuzina, odnosno električni sedan, može se reći, suviše elegantnog izgleda.

Toyota planira da proda 3,5 miliona električnih automobila do 2030.

Akio Toyoda obećava da će Lexus pretvoriti u brend električnih automobila, fokusiran na performanse upravljanja, dok će generalno proizvodnja biti usmerena na razvoj baterija. 

Planirano je da se do 2030. godine proda 3,5 miliona električnih automobila na baterije, što je sasvim moguće, s obzirom na prethodno ostvarene rezultate.

‘’U Toyot-i verujemo da istinski dobri proizvodi mogu stvoriti najbolje iskustvo za kupce, poboljšavajući njihov izabrani životni stil’’, izjavio je Toyoda. ‘’Sa te tačke gledišta, svako električno vozilo treba da bude jedinstveno i posebno, ne samo na namenskim platformama, već i na onim koje se odnose na postojeće modele.’’

Da li prodajete svoje polovno vozilo?

Ako vam je potreban otkup automobila ili bilo koje druge vrste vozila, budite slobodni da nas kontaktirate. 

Otkupljujemo sve vrste vozila, bez obzira na njihovo stanje, tako da je vaša zarada zagarantovana, a isplatu vršimo na licu mesta.

Besplatno procenjujemo vrednost vozila i nudimo korektne cene, koje u potpunosti zavise od konkretnog stanja automobila.