Subaru Forester Wilderness – za vožnju na višem nivou

prikaz logoa džipa Subaru

Ograničena serija ovog modela je usavršena za terensku vožnju, koja će biti još udobnija, sa revidiranim pogonom, jačom suspenzijom i mogućnostima još jače vuče.

Subaru-ov novi top model, Forester Wilderness se pridružuje Forester postavci za 2022. godinu. Sa modifikacijama pogona i vešanja terenske sposobnosti će biti značajno poboljšane.

Koje promene donosi Subaru Forester Wilderness?

Udvostručena je nosivost koja sada iznosi 1,3 tone, dok je oraničenje statičkog opterećenja krovnog nosača takođe povećano, kako bi bili pogodniji za šatore i ostalu opremu.

Wilderness je karakterističan po tome što mu je povećana visina i što se pojavljuje u ekskluzivnoj gejzir-plavoj boji, sa opcionim kliznim pločama i obilnim logotipima modela.

Specijalno izdanje poseduje korisne revizije koje već dobro prodavanog Forester-a čine još moćnijim i pouzdanijim vozilom za povratak u prirodu. Nadograđeni pogonski sklop, povišeno ogibljenje i viša cena, koja počinje od 33.945 dolara, su u svakom smislu daleko ispred osnovnog modela koji košta 26.320 dolara.

Subaru Forester Wilderness je sa Subaru novom platformom  viši za 4 cm, uključujući 1,5 cm povećanog razmaka od poda. Takođe, amortizeri su posebno poboljšani i podešeni za još bolji kvalitet vožnje po neravnom terenu.

U haubi je 2.5 četvorocilindrični motor sa 182 KS, koji ima direktno ubrizgavanje i omogućava lakše savladavanje uzbrdica i blatnjavih staza.

Subaru je pripremio i pomoć pri upravljanju

Subaru-ov ručno podesivi ‘’X’’ režim, omogućuje podrežime kao što su ‘’sneg/prljavština’’ i ‘’duboki sneg/blato’’, kao i skraćivanje obrtnog momenta. X režim detektuje strme nagibe i automatski omogući kontrolu nagiba Wilderness-a.

Tu je i standardna kontrola spuštanja nizbrdo, kada se automatski aktivira kočenje pri silaženju niz strme nizbrdice. 

Hladnjak ulja za motor i senzor za merenje temperature zadnjeg diferencijala dodatno ukazuju na ozbiljne terenske mogućnosti i pripremljenost Forester-a.

Revidirani krovni nosač sa rasklopivim merdevinama ima veću statičku nosivost kao i dinamički kapacitet, što omogućava upotrebu većih krovnih šatora. Četvrta generacija Subaru-ove EyeSight tehnologije za pomoć vozaču, stiže u standardnom paketu i sadrži automatsko kočenje pre sudara, zbog čega su u Tesli morali da povuku 15.000 primeraka, pa je sa automatskim upravljačima još uvek potrebno biti oprezan.

prikaz puta kroz šumu

Novi Forester je i vizuelno unapređen

Vizuelno, Forester Wilderness će se pored visine isticati i po stubovima krovnih nosača u bakarnoj boji, mat crnim felnama od 17 inča i gumama Yokohama Geolandar. 

Gejzir-plava boja odgovara bojama divljine i vrlo je upečatljiva, dok je na vodootpornim sedištima, prostirkama i bočnim stranama automobila utisnut logotip Wilderness-a

Aluminijumske ili čelične klizne ploče za zaštitu motora i diferencijala dostupne su kao zasebne opcije. Aluminijumske klizne ploče izdvajaju automobil i doprinose upečatljivosti, kao i logotipi, pa se Subaru Forester Wilderness zaista može videti kroz drveće.

Lepota prirodnih prostranstava u Srbiji se savršeno može osetiti i istražiti jednim ovakvim terenskim vozilom, prilagođenim za kampovanje. Ukoliko ipak preferirate polovne automobile, na našem tržištu se mogu naći terenci koji bi bili i te kako pogodni za terenske ekspedicije.

Da li razmišljate o prodaji vašeg automobila?

Ukoliko razmišljate o prodaji automobila, možete nas kontaktirati, a mi ćemo vam izaći u susret u najkraćem mogućem roku.

Vršimo otkup svih vrsta vozila, bez obzira na njihovo stanje, godište i pređenu kilometražu. Javite nam se i nakon procene vrednosti vozila ćemo vam odmah ponuditi realnu cenu.

Takođe vršimo besplatnu procenu vrednosti vozila i besplatno šlepovanje u slučaju otkupa havarisanih vozila.