Nova Subaru mehanička platforma za sve vrste vozila

Subaru mehanička platforma za sve vrste pogona vozila

Subaru, japanski proizvođač automobila, je najavio da će za nova vozial biti implementirana potpuno nova mehanička platforma, na engleskom jeziku nazvana SGP – Subaru Global Platform. Nova mehanička platforma će prvi put biti upotrebljena na novom Subaru Impreza automobilu, do kraja 2016. godine, a osnovne promene se odnose na poboljšanje ličnog iskustva vozača, i biće primenjive za sve pogone automobila.

Osim što je stvaranje univerzalne mehaničke platforme za automobile veoma isplativo za proizvođače automobila, osnovni cilj sa kojim je ova japanska kompanija pošla u novi poduhvat, jeste želja da se proizvedu najkvalitetniji delovi za sva vozila, u ovom slučaju njihova celokupna osnova tj. globalna mehanička platforma za kola. Pored podrazumevane želje da se proizvedu kvalitetni i dugovečni automobili, Subaru je pristupio novoj platformi za auto, sa željom da se poboljša iskustvo u vožnji, koje će se odnositi na smanjenje buke i vibracija tokom vožnje.

Takođe, ideja je da će Subaru mehanička platforma povećati komfor tj. udobnost vožnje, a prema rečima kompanije Subaru, način za to je očvršćivanje same mehaničke platforme, koja bi trebalo da bude čak 70 do 100 % čvršća nego kod prethodne verzije Subaru Impreza automobila. Ovo bi se postiglo uz spuštanje težišta kola za 5mm i povećanu krutost same konstrukcije vozila. Polovni Subaru automobili su često opsesija ljudi koji vole sportska vozila, pa bi se reklo da je ova platforma korisna stvar, kada znate da je dotrajalost i neudobnost automobila najčešći razlog za otkup polovnih vozila.

U Subaruu su napomenuli da je ulaganje u novu univerzalnu platformu odličan način uštede budućih resursa, koji će strateški biti iskorišćeni za ulaganja u druge delove proizvodnje automobila, a koja će ih učiniti konkurentnijim za automobilsko tržište.

Ono što je odlična vest za ljubitelje Imprece, je to što će Subaru mehanička platforma automobila biti pogodna za sve vrste automobilskih pogona. Bilo da su vam pasija benzinci tj. automobili na benzin, dizel automobili, ili nova, moderna električna vozila i hibridi, nova, komfornija i udobnija platforma je pogodna za različita goriva tj. automobilske pogone.