Stiže novi Mini Cooper S Convertible 2022

Parking na kome se nalaze mini cooper vozila

Novi Mini Cooper S Convertible 2022 je dizajniran tako da bude primećen, ali je i bolji po pitanju performansi i upravljanja u poređenju sa većinom drugih kabrioleta, što se naravno ne odnosi na one elitne.

Redovi pristupačnih, a istovremeno interesantnih kabrioleta su se smanjili poslednjih godina, ostavljajući Cooper S kao jednu od retko dobrih ponuda.

Šta nam sve donosi novi Cooper S?

Mini je osvežio kabriolet za 2022. godinu, dajući mu blaga stilska ažuriranja spolja i iznutra, kao i neke nove standardne karakteristike. Pod tim se podrazumevaju LED farovi, digitalna instrument tabla i upozorenje o napuštanju trake. 

Kao i kod poslednjih Shadow verzija i starijih modela, ovaj Mini Cooper je dostupan u oblicima Cooper, Cooper S i John Cooper Works, ako ih poređamo po nivou performansi, od najnižeg ka najvišem. Cena Mini Cooper S se kreće od 29.000 evra, do 37.000 evra sa punom opremom.

Ručni menjač je povezan sa 2,0-litarskim četvorocilindričnim motorom sa turbo punjačem koji ima snagu od 189 KS. Ovaj snažni motor čini Cooper S laganim i brzim za svakodnevnu vožnju. Pedala kvačila je lagana, a menjač se glatko kreće kroz zupčanik.

Automobil ima funkciju automatskog paljenja i gašenja motora kada se vozilo zaustavi i otpusti pedala kvačila. Sledeći put kada se pritisne kvačilo, motor se sam ponovo pokreće, a sve to u cilju uštede goriva i zaštite životne sredine.

Volan u mini cooper automobilu

Koje su osnovne karakteristike enterijera?

Kao što je to uobičajeno kod Mini vozila, kabina Cooper S Convertible modela ima mnogo karakterističnih znakova, uključujući crveno dugme za pokretanje i osvetljeni prsten oko multimedijalnog ekrana na instrument tabli, koja se menja sa promenom temperature u kabini ili promenom jačine zvuka.

Zadnje sedište i gepek su prilično mali, što je za očekivati kada je reč o jednom kabrioletu, ali su performanse koje se tiču startnosti i ležanja u krivini svakako na zavidnom nivou. Sve o svemu, vrlo interesantan i atraktrivan model nam stiže sledeće godine. Pa, ima li zainteresovanih?

Da li razmišljate o prodaji svog automobila?

Ukoliko vam je potreban otkup automobila, Beograd nije jedina lokacija na kojoj poslujemo, već širom zemlje otkupljujemo sve vrste vozila.

Budite slobodni da nas kontaktirate, a mi ćemo vam izaći u susret u najkraćem mogućem roku. Dolazimo kod vas i isplaćujemo pun iznos na licu mesta i vršimo besplatno šlepovanje u slučaju otkupa havarisanih vozila.