Lista najboljih krosovera za grad

Ford puma

Koncept krosovera je zadbio globalnu popularnost poslednje decenije prvenstveno zbog svog celishodnog “all-in-one” sistema, ali i zbog sve pristupačnije cene na tržištu – što je u našem regionu jedan od odlučujućih faktora prilikom odabira željenog auta.

Ovaj tip vozila je preuzeo i ujedninio sve ono najbolje iz različitih modela automobila – on je kombinacija sportskog vozila (SUV), praktičnosti, udobnosti i elegancije. Kako ga većina opisuje, on je idealni prelaz (crossover) između automobila, kombija i džipa. Na ovaj način je uspešno da zadovoljio najrazličitije kriterijume, od prostranosti enterijera i komfora, do snažnog motora i izdržljivosti.

Volkswagen T-Cross – ekonomičan i prostoran krosover

Model T- Cross je prvi kompaktni krosover brenda Volkswagen i smešten je tačno na sredini klase, po veličini i po ceni. Svojim izgledom i karakteristikama podosta podseća na pravi SUV model.

Na tržištu je dostupan kao jednolitarski benzinac sa 95 KS i 115 KS, ali i kao njegov jači agregat zapremine 1,5 litara sa 150 KS. Dizajn enterijera je na zavidnom nivou, a svi motori su najpre ekonomični, te cena potrošnja nije preskupa. Startna cena ovog automobila u Srbiji je 20.351 evro.

Ford Puma – praktična i sigurna vožnja

Ford je pokušao sa svojim modelom Ecosport da se popne na listu najboljih krosovera, međutim iako je u teoriji delovalo da će ispuniti očekivanja, u praksi se nije najbolje pokazao.  Njegov zamenik, Ford Puma, koja deli platformu sa Fiestom, je nadmašila očekivanja publike. 

Okarakterisan je kao krosover kojeg pokreće jednolitarski benzinac sa tri cilindra u vidu blagog hibrida, a najsnažniji dostupan agregat ima 155 KS. Ono po čemu je ovaj model još poznat jeste praktično rešenje prilikom dinamične vožnje, odnosno Mega Box koji se nalazi ispod poda prtljažnika. Njegova početna cena u Srbiji iznosi 21 490 evra.

Peugeot 2008 – najkvalitetniji krosover

Ovaj krosover je opravdano zaslužio titulu jednog od najkvalitetnijih kompaktnih krosovera na tržištu, sa unapređenim prostorom za putnike i elegantnim unutrašnjim dizajnom.

Kada analiziramo pogone, trenutno su dostupne tri različite verzije 1,2-litarskog benzinca, ali i sa 1,5-litarsko dizel agregata. Takođe, u ponudi je predstavljena i potpuno eletrična verzija e-2008 sa startnom cenom od 39.290 evra, dok regularna verzija u Srbiji ima početnu cenu od 22.190 evra.

Iako se ovi modeli drže za najkvalitetnije krosovere, njihova startna cena na našem tržištu se uglavnom ne opisuje kao atraktivna. U zapadnom svetu, oni važe za pristupačnija i povoljnija kola prvenstveno jer poseduju iste karakteristike kao i SUV vozila, a koštaju manje, dok se kod nas većina ipak opredeljuje za polovne verzije.

Peugeot 208

Da li razmišljate o zameni svog starog automobila novim?

Ukoliko vam je potreban otkup polovnih automobila, budite slobodni da nas kontaktirate, jer ćemo vam sigurno izaći u susret u najkraćem mogućem roku.

Besplatna procena vozila je povoljnost koju naročito ističemo, zato nas pozovite, jer je obostrano zadovoljstvo zagarantovano.