Fiat je napravio prvi “Hey Google” automobil

prikaz crnog volana automobila Fiat

Saradnja kompanija Google i Fiat rezultirala je prvim Fiat “Hey Google” automobilom. Novim automobilima se sve više približava moderna tehnologija, međutim rezultat ove saradnje predstavlja nešto najinovativnije do sada.

Tri nove specijalne verzije modela Fiat 500s automobila – Fiat 500, 500X crossover i 500L MPV brendirani su logom kompanije Google. Ovo je prvi put da se pored unutrašnjosti, brendira i spoljašnjost jednog automobila motivima određene tehnološke kompanije. 

Koje su pogodnosti pomenute novine?

Budući vozači Fiat automobila, sa inovacijama koje nudi Google, imaće na raspolaganju informacije preko Google Nest Hub-a ili Google asistenta. To znači da će preko svog mobilnog telefona moći da provere količinu goriva u automobilu, da li je zaključan, ili da nađu najbliži Fiatov servis. 

Osim toga, ova tehnološka inovacija pruža mogućnost praćenja svih putovanja, kao i lokacije vozila, a dodatna pogodnost je obaveštavanje vlasniku ukoliko neko pokuša da ukrade automobil.

Fiat 500 ima Euro 6D hibridni motor sa 70ks, Fiat 500X biće plasiran u dve verzije benzinskih motora sa 120ks i 150ks i dve verzije Multijet dizel motora sa 95ks i 130ks. Sa druge strane, Fiat 500L poseduje dva motora, jedan benzinski sa 95ks i Multijet turbo dizel motor iste snage. 

prikaz enterijera i volana automobila FiatPrepoznatljiv dizajn uz “pametnu vožnju”

U sva tri modela biće ugrađen Touch Screen ekran sa aplikacijom “Hey Google” preko koje će vozač moći direktno da se obraća vozilu i postavlja mu pitanja, što je pogodno ukoliko su potrebne određene informacije tokom vožnje.

Automobili će biti prepoznatljivi po znaku Hey Google na luku iznad točkova, a sama unutrašnjost biće ispunjena motivima i bojama Google-a. Dizajnerske promene su ostavile bitan pečat kroz Google boje, ali i bedževe koji su postavljeni po celom automobilu. 

Na dodatni rast ovog brenda uticaće i pokloni koji će dobijati budući kupci opisanih modela, a to su Google brendirani ceger u kompletu sa Google Hub asistentom i usklađeno obojenu futrolu za ključeve.

Za sada se planira prodaja u 10 zemalja Evrope sa cenama od 22.046 dolara za hečbek verziju i 25.695 dolara za kabriolet. Prodaja kreće sredinom aprila, a nadamo se da će i kupci iz naše zemlje imati prilike da se upoznaju sa Fiatovim pametnim automobilima. 

Otkup vozila 

Obzirom da kompanija Fiat ima fabriku u Kragujevcu, mnogi u našoj zemlji voze njihove modele automobila, pa smo tako imali prilike da otkupimo veliki broj Fiatovih automobila. 

Takođe, ukoliko želite da prodate stari automobil, kontakirajte nas. Otkupljujemo sve automobile po najpovoljnjijm cenama, bez obzira na njihov model i stanje.