Dacia Sandero je pobedio Golf u trci za najprodavaniji automobil u Evropi

Prikaz vozača za volanom

Ukoliko se kao parametar uzme količina prodatih modela, može se sa sigurnošću reći da je na tržište Evrope isplivao novi kralj automobila. Dacia Sandero hečbek se tokom meseca jula 2021. godine izjednačio i za veoma malo prestigao Volkswagen Golf po broju prodatih primeraka.

Ovo nije prvi put da je Dacia Sandero uspeo da pobedi VW Golf kada se radi o prodaji. Upravo se to dogodilo 2008. godine nakon što je Dacia Sandero plasirana kao potpuno novi model, ali nije uspela da održi optimalan nivo prodaje tokom narednih godina. Za sada se još uvek može samo pretpostavljati da li će se ovaj trend tokom narednih godina ponoviti.

Koji su uzroci uvećane prodaje modela Dacia Sandero?

Prodaja novih automobila je opala za 24% u Evropi, posle samo 4 meseca od početka 2021. godine. Ekonomska kriza uzrokovala je smanjenje potrošačke korpe i mogućnosti za kupovinom potpuno novog vozila. Poređenja radi, tokom meseca jula 2020. godine, u Evropi je prodato 1.27 miliona novih automobila, a istog meseca 2019. godine ovaj broj je iznosio 1.32 miliona.

Tekuća ekonomska situacija je omogućila veoma pristupačnom automobilu Dacia Sandero da zablista kao najbolje rešenje u očima kupaca. Usled ekonomskog pritiska prouzrokovanog pandemijom korona virusa, proizvođači automobila se nalaze u situaciju u kakvoj nikada pre nisu bili. 

Kao najbolje rešenje u pogledu cene u odnosu na ostatak ponude, pojavila se Dacia Sandero i odvojila tokom jula 2021. godine. Rumunski proizvođač automobila Dacia uspeo je da proda čak 20,446 primeraka svog isplativog supermini Sandero modela u julu.

ključevi automobilaNeubedljiva ali ipak značajna pobeda

Potrebno je istaći da Sandero nije bio usamljen na vrhu liste najprodavanijih automobila za mesec juli. Odmah iza njega na listi se nalazi Golf, proizvođača Volkswagen, sa samo 1,000 primeraka manje.

Pored toga, Valkswagen ima čak 3 modela u prvih 5 najprodavanijih u Evropi, što ovog proizvođača izdvaja kao najboljeg u pogledu odgovora na celokupnu krizu koja je pogodila autoindustriju i ceo svet. Na trećem mestu liste najprodavanijih automobila u Evropi se nalazi Toyota Yaris.

Treća generacija Sandero modela je zvanično puštena u prodaju tokom 2020. godine. Za razliku od svojh prethodnika, poseduje CMF-B platformu Renault-a i jedan je od najjeftinijih modela sa ovim sistemom. 

Iako na prvi pogled deluje kao dobar i povoljan automobil, na prethodnim testovima bezbednosti u organizaciji EuroNCAP (Evropska agencija za istraživanje bezbednosti) Sandero je osvojio samo 2 zvezdice od mogućih 5. Kao odraz negativnih karaketistika i posledica pristupačnosti javio se upravo nizak stepen bezbednosti.

Deo evropskih trendova iz sveta auto industrije odražava se i na tržište Srbije. Pored kupovine novih vozila, kod nas je veoma popularna i kupoprodaja polovnih automobila, po veoma povoljnim cenama. 

Da li i sami želite da prodate polovni automobil?

Otkup automobila obavljamo u kakvom god da su stanju, a veliki broj zadovoljnih mušterija može da posvedoči o kvalitetu našeg poslovanja.

Otkup polovnjaka je oblast u kojoj smo specijalizovani i spremni da sarađujemo bilo kada. Pozovite nas i dobićete najbolju moguću cenu za vaše satro vozilo.

Kontaktirajte nas i uverite se zbog čega nas mnogi smatraju najefikasnijom, najisplativijom i najbržom firmom za otkup polovnih automobila.