EuroNCAP pooštrio kriterijume testova bezbednosti

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на EuroNCAP pooštrio kriterijume testova bezbednosti

Vazdušni jastuci na testovima bezbednosti automobila

EuroNCAP – nezavisna evropska organizacija za ispitivanje bezbednosti automobila, ažurirala je svoje protokole za ovu godinu, uvodeći nove testove i određene promene u načinu ocenjivanja novih modela. 

EuroNCAP je u protekloj deceniji značajno doprineo poboljšanju opšte bezbednosti na evropskim putevima, jer je iz godine u godinu pooštravao kriterijume na svojim testovima sudara.

Na taj način, proizvođači su bili prinuđeni da iz generacije u generaciju unapređuju svoje modele, bilo da je reč o sistemima pasivne ili aktivne bezbednosti.

Šta podrazumevaju nove promene

Jedna od najvećih promena za ovu godinu jeste uvođenje nove pokretne barijere u okviru testa frontalnog sudara. Na ovaj način se realističnije ocenjuje nivo zaštite putnika u slučaju čeonog sudara, ali i bolje procenjuje na koji način prednja konstrukcija vozila utiče na povrede vozača i suvozača.

Pored toga, EuroNCAP je u program testiranja uvrstio najsavremeniju svetsku testnu lutku za merenje posledica sudara na čovečji organizam, pod nadimkom “Thor”. Test bočnog sudara je takođe unapređen za 2020. godinu, sa bitnim izmenama koje uključuju i procenu povreda izazvanih međusobnom interakcijom tela vozača i suvozača.

Preciznije će se ocenjivati i učinkovitost bočnih vazdušnih jastuka u slučaju ove vrste sudara, a proizvođači će se ohrabrivati da uvode inovacije poput centralnog vazdušnog jastuka između vozača i suvozača, koji već postoji u nekim serijskim modelima.

Otkup polovnih automobila

Mi smo agencija koja se bavi otkupom polovnih automobila svih marki i modela, bez obzira da li se radi o vozilu koje je u ispravnom ili havarisanom stanju. Nisu nam bitni ni godište, a ni pređena kilometraža, već samo vaša želja da prodate automobil. 

Obratite nam se i mi ćemo u najkraćem roku izaći na teren i otkupiti vaš polovni automobil. Dobićete fer i korektnu ponudu, a ukoliko se saradnja uspešno dogovori, keš isplaćujemo odmah na licu mesta.

  • Share: