Volvo povećava portfolio SUV modela – kupci tako žele

Prikaz crvenog SUV automobila Volvo u putu

Cilj svake kompanije je da pruži kupcima ono što žele, a Volvo to radi odlično. Vremena kada su na drumovima preovladavali limunzine i karavani su davno prošla, a njihovo mesto sve više zauzimaju terenci i krosoveri. 

Volvo je dobro upoznat sa tržišnim trendovima, pa su jednostavnom proverom prodajnih rezultata uvideli da se 75% njihovih kupaca odlučuje za terenca, odnosno za XC modele. 

Međutim, želja kupaca nije jedino po čemu se ova švedska kompanija vodi kada pravi plan proizvodnje. 

Povećanje broja proizvedenih terenaca na štetu ostalih modela

Hakan Samuelson, predsednik izvršnog odbora Volvo kompanije je izjavio: “Volvo ima previše limunzina i karavana, velikih i malih, dugih i predugih, od koji će neki morati da odu.” Dalje je pomenuo da će švedska marka automobila u svojoj ponudi zadržati limunzine i karavane, ali u znatno manjem broju.

Kao i ostale velike kompanije iz automobilske industrije, i Volvo svoju pažnju preusmerava na razvoj električnih automobila, a ponajviše električnih SUV modela kako bi upotpunio svoj KSC40 Recharge i C40 Reacharge modele. 

Prednji deo belog SUV automobila Volvo

Očekuje se da će sledeća generacija KSC90 imati električnu verziju, dok je manji model KSC20 već oficijalno potvrđen. 

Samuelson dalje navodi da “praktičan, niži automobil takođe može biti veoma zanimljiv, pogotovo jer će koristiti električnu energiju i potreban nam je manji otpor vazduha. Za te potrebe, definitivno ne računajte na karavan.”

Drugim rečima, Volvo ne izbacuje ove karoserije u potpunosti sa tržišta, već će kupci imati manje izbora prilikom kupovine istih, jer tako većina kupaca želi, a ujedno im se uklapa u celokupan plan elektrifikacije automobila.

Da li želite da prodate automobil?

Bilo da vozite terenca, limunzinu ili karavan, naša agencija vrši otkup vozila nezavisno od njegove karoserije, modela, marke i voznog stanja. Kontaktirajte nas, a mi ćemo izvršiti procenu vašeg vozila potpuno besplatno, izaći na teren u najkraćem roku i otkupiti vaše vozilo po fer tržišnoj ceni.