Volvo predstavlja prvi potpuno električni model automobila

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на Volvo predstavlja prvi potpuno električni model automobila

prednja strana volvo vozila

Vodeći švedski proizvođač automobila – Volvo će po prvi put predstaviti javnosti jedan potpuno električni model automobila – SUV XC40 na struju. Tokom razvoja modela na struju švedski proizvođač se susreo sa brojnim problemima, a kao jedan od najvećih se izdvaja problem bezbednosti. Ipak, kako tvrde u Volvou, na tom frontu nisu napravljeni nikakvi kompromisi jer je bezbednost vozača najbitnija.

Bezbednost vozila kao glavna odlika švedskog proizvođača

Kako je šef Volvoa zadužen za bezbednost, Malin Ekholm rekao, bezbednost vozila je glavna odlika ovog proizvođača motornih vozila. “Bez obzira na to šta pokreće automobil, bilo da je elektromotor ili motor sa unutrašnjim sagorevanjem, Volvo mora da bude bezbedan. A potpuno električni XC40 biće jedan od najbezbednijih automobila koje smo ikada napravili”.

Pored toga, kako je Ekholm naveo, mnoge stvari koje se tiču bezbednosti ne odudaraju od ostalih automobila fabrike Volvo. “Osnove bezbednosti za ovaj automobil su iste kao i za bilo koji drugi Volvo. Unutra su ljudi, a automobil mora da bude konstruisan tako da bude bezbedan za njih.”

U slučaju nesreće, putnike će zaštititi nova bezbednosna struktura koju je razvio Volvo. Postavljanje baterije u pod, zaštićene sigurnosnim kavezom koji čini takozvanu zonu gužvanja oko nje, osiguraće da baterija ostane netaknuta.

Tehnologija autonomne vožnje na novom modelu

Električni XC40 imaće takođe tehnologije autonomne vožnje, zahvaljujući novom sistemu Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). ADAS je razvijen u kompaniji Zenuity, koju zajednički poseduju Volvo i Volvo, a uključuje nekoliko radara, kamera i ultrazvučnih senzora. Očekuje se da premijera električnog XC40 bude održana 16. oktobra.

Fer i korektan otkup polovnih vozila

Ukoliko i vi imate polovno Volvo vozilo koje želite da prodate, kontaktirajte nas. Kao što znate, mi vršimo otkup svih vozila, bez obzira na stanje, godište i pređenu kilometražu. Izlazimo na teren bilo gde da se nalazite u Srbiji, a na poziv odgovaramo u roku od 48 sati. Nakon obavljene inspekcije, postižemo dogovor na obostrano zadovoljstvo, a keš dobijate na ruke!

  • Share: