Toyota Land Cruiser 2021 – nezaustavljiv i nepobediv

unutrašnjost automobila Toyota

Ne moramo da se mnogo trudimo da objasnimo kakvu zavidnu reputaciju ima Toyota Land Cruiser. To je automobil koji ćete češće viđati kako spašava živote ljudi ili neumorno gazi planinske puteve, nego na bilo kom urbanom asfaltiranom putu.

Trenutni model je praktično evoluirao iz četvrte generacije, jer je ona lansirana još pre više od deset godina, ali je uz pomoć brojnih redizajnova ostala u toku i suštinski, primerci iste generacije se proizvode i danas. Land Cruiser je takođe jedan od prodavanijih Toyota modela koji je tokom godina, značajno uticao na popularnost ove marke u svetu.

Kome je namenjena Toyota Land Cruiser?

Poslednja nadogradnja je povećala snagu 2,8-litarskog motora do 201 KS i unutrašnjost je naravno opremljena dodatnim tehnologijama, kao što su Apple CarPlay i Android Auto.

Land Cruiser se može pohvaliti duplo manjom emisijom CO2 od drugog Toyota SUV-a – Highlander-a, a odignuta šasija i stalni 4×4 dovoljno naglašavaju njegovu lojalnost van asfalta.

Dakle, Land Cruiser je za sve ljude kojima treba vozilo ozbiljnih terenskih sposobnosti, a koji bi više želeli SUV nego kamionet. Postoji izbor dužine osovinskog rastojanja i broja sedišta (5 ili 7), tako da se svačijem ukusu i potrebama ove specifikacije mogu prilagoditi.

Ako zatreba, postoji i modifikacija ovog modela, koja predstavlja komercijalni kombi bez zadnjih sedišta, sa velikom tovarnom površinom pozadi, odvojenom od vozača mrežastom pregradom, a uz sve to još uvek izgleda kao SUV. Zadnja bočna vrata ostaju na mestu, ali su prozori na njima zatamnjeni.

Opcija sa sedam sedišta je odlična i postavlja Land Cruiser u rang sa unapređenim Defender-om i Discovery-em, ali kao i kod većine velikih SUV-ova, penjanje u treći red zahteva određeni stepen fizičke spremnosti.

Gepek je takođe konkurentan Defender-ovom, po veličini, ali mu se pristupa kroz ogromna vrata sa bočnim šarkama, što znači da se otvaraju kao vrata od stana. Moraćete se parkirati nosem unapred kada idete u kupovinu, ako planirate da uspete da otvorite gepek.  

Logo automobila Toyota

Toyota Land Cruiser je brutalna mašina na sporednim putevima?

U pravu ste! Land Cruiser je pored testova na stenovitim planinama sa vidicima iz reklame, testiran i na močvarnim terenima i gotovo da nisu uopšte pronađene prepreke koje bi mogle uznemiriti ovaj brutalni SUV. U testovima je pokušano da se vozilo maksimalno optereti, kako bi se dosegle njegove granice, ali Toyota Land Cruiser je nezaustavljiv i nepobediv.

Konstantni pogon na sva četiri točka i niski menjač su standardni, ali Invincible modeli daju sve od sebe da se pokažu dostojnim svog imena. Dolaze sa Multi-Terrain Select-om, odnosno, mogućnost da odaberete vrstu površine po kojoj se trenutno krećete, na koju se vozilo automatski privikava posebnim režimom vožnje.

Invincible automobili takođe dolaze sa zadnjim diferencijalom koji se zaključava, displejom za ugao karoserije, svestranim kamerama za terensku vožnju i parkiranje, kao i sa kontrolom proklizavanja.

Sve ovo govori da je novi Land Cruiser, kao što i naslov kaže, nezaustavljiv i nepobediv. Životni vek mu je dug, kao i kod većine automobila japanske proizvodnje, pa se stariji primerci i polovni mogu naći u izuzetnom stanju. 

Da li razmišljate o prodaji vašeg automobila?

Ukoliko razmišljate o prodaji automobila, možete nas kontaktirati, a mi ćemo vam izaći u susret u najkraćem mogućem roku.

Vršimo otkup svih vrsta vozila, bez obzira na njihovo stanje, godište i pređenu kilometražu. Javite nam se i nakon procene vrednosti vozila ćemo vam odmah ponuditi realnu cenu.

Takođe vršimo besplatnu procenu vrednosti vozila i besplatno šlepovanje u slučaju otkupa havarisanih vozila.