Skoda proizvela 250.000 primeraka Kodiaq SUV modela do sada

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на Skoda proizvela 250.000 primeraka Kodiaq SUV modela do sada

Škoda je automobiliski proizvođač koji verovatno u poslednjih 10 godina doživljava najveću ekspanziju na tržištu automobila. Kada je postala deo VW grupacije, sve ovo je postalo još izraženije jer je za znatno manji novac proizvodio modele koji su bili jako slični onima koje proizvodi Volkswagen. Ovo je naišlo na osudu mnogih čelnika ove kompanije, ali nije došli do značajnih promena, pa Škoda nastavlja svoj rast iz godine u godinu.

Tokom 2016. godine, predstavljen je i prvi veliki SUV model, Kodiaq, koji je u nižoj klasi pružao sjajne performanse i znatno veću dimenziju porodičnog automobila. Ovaj model je upravo zbog svega toga doživeo ogromnu popularnost na svetskom, a posebno evropskom tržištu, što ga je svrstalo u jedan od 3 najprodavanija modela u svom segmentu. Razlog ovoj prodaji je i rast prodaje SUV modela koji je zabeležen u poslednjim godinama, zbog funkcionalnosti i sigurnosti koje nude ovi automobili.

Koliko je velika popularnost Kodiaq-a govori i podatak da je nedavno proizveden 250.000. model ovog automobila na proizvodnoj traci u Češkoj fabrici. Ovo je više nego odličan rezultat koji je Češki proizvođač automobila ostvario, i to nakon svega 23 meseca od predstavljanja samog automobila.

Jubilarni 250.000 model koji je proizveden u fabrici Kvasiny u Češkoj Republici bio je proizveden u SportLine varijanti. Obojen je bio u meteor sivu boju koja mu fenomanalno stoji i biće isporučen kupcu u Francuskoj.

Škoda Kodiaq je svoje debitantsko pojavljivanje doživela na Pariskom sajmu automobila 2016. godine, dok je sama proizvodnja počela na kraju iste godine. Zanimljiv podatak je da je oko 150.000 jedinica ovog automobila prodato do kraja 2017. godine, a oko 100.000 njih je isporučeno u prvih 8 meseci. Ovo sve govori kako o popularnosti, tako i o efikasnosti proizvodnje škodinih fabrika.

Ovaj veliki SUV automobil se proizvodi u 6 fabrika širom sveta među kojima su Kvasiny u Češkoj, Changsha u Kini, Nižnji u Rusiji, Solomonovo u Ukrajini, Ust-Kamengorsk u Kazahstanu i Aurangabad u Indiji. Zanimljivo je da je Škoda Kodiaq našla svoje mesto i na tržištu Indije, koja nije otvorena za veliki broj novih modela, pa je u njoj tokom 2017. godine prodato 2.174 jedinica ovog automobila.

Nakon Kodiaq-a, predstavljena je i Škoda Karoq kao manji SUV model koji ima gotovo sličan izgled ali je znatno manjih dimenzija od Kodiaq-a. Njena prodaja takođe ostvaruje sjajne rezultate koji su zapaženi u svetu automobila.

Mi vršimo otkup Škoda vozila bez obzira da li su oni proizvedeni u eri ove kompanije pod vođstvom Volkswagena, ili pre toga, po najpovoljnijim cenama i jako brzo.

  • Share: