Sajam automobila – najviše prodatih vozila ispod 15.000 evra

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на Sajam automobila – najviše prodatih vozila ispod 15.000 evra

Ford Kuga automobil

Sajam automobila u Beogradu (22. – 31. mart 2019. godine) privukao je veliku pažnju javnosti i zaljubljenika u četvorotočkaše. Prema nekim procenama, prvih nedelju dana Sajma najviše prodatih vozila nije premašilo cenu od 15 hiljada evra.

Prema zvaničnoj statistici, sajamski prostor ove godine ugostio je 410 izlagača na 41.000m2. Kako se svake godine u Srbiji proda oko 30.000 novih automobila, čak trećina ukupnog broja novih vozila kapariše se baš na Sajmu automobila.

Modeli koji se najviše traže na Sajmu

Hit ovogodišnjeg Sajma predstavljaju vozila N1, odnosno putničko-teretna vozila namenjena malim i srednjim preduzećima. Tako džip Ford Kuga Business sa 120 KS, motorom TDCi košta 19.000 evra, a poznati model proizveden u Kragujevuc, FIAT 500L, uz koji se dobija i kamera za vožnju unazad, može da se pazari za nešto manje od 11.000 evra.

Kako navode iz kompanije FIAT, ovakvo vozilo namenjeno je pre svega preduzetnicima. “Pripremili smo za privrednike vozilo koje je bogato opremljeno, a pritom ima i mogućnost odbitne stavke PDV-a, ne samo prilikom kupovine već i u toku eksploatacije, uz odbitnu stavku čak i na gorivo koje se koristi” izjavio je Igor Ševo iz fabrike automobila u Kragujevcu.

Kupci na Sajmu automobila sreću se uglavnom sa istim uslovima – učešće od 20 do 30 posto od ukupne cene vozila i kamatna stopa od 4,5 do 6 odsto. Tako na Sajam dolaze kupci koji žele da prodaju svoje polovno vozilo ili su otplatili staro vozilo, pa nameravaju da kupe novo.

Najskuplji automobili – vozila za one sa dubljim džepom

Prvog novinarskog (press) dana prodato je najskuplje vozilo na Sajmu automobila. Vozilo britanskog proizvođača luksuznih automobila – Bentli Contiental GT W12 prodato je nepoznatnom kupcu za 270.000 evra.

Još jedan primerak prelepog automobila je Rolls Royce Cullinam. Model britanskog proizvođača, ogranka nemačkog BMW-a, procenjuje se na oko 300.000 evra. Još jedna zanimljivost je da se veliki broj automobila prodatih za preko 50.000 čeka par meseci, jer domaći kupci zahtevaju ugradnju personalizovanih dodataka.

Ako ste jedan od onih koji pre odlaska na bilo koji sajam želi da proda svoje polovno vozilo i kupi novo, kontaktirajte nas. Isplatu vršimo na licu mesta, uz dogovor na obostrano zadovoljstvo.

  • Share: