Proizvodnja Ford Focus-a će biti značajno smanjena

Škoda oktavija

Sa drastičnim padom potražnje suočene su mnoge kompanije, ne samo Ford. Međutim, jedan od modela za kojim je tražnja drastično opala je Ford Focus pa su tako vlasnici kompanije doneli odluku da će se proizvodnja ovog modela značajno smanjiti.

Sudbina automobila Ford Focus

Iako je Ford Focus imao nekoliko sjajnih godina iza sebe, pretpostavlja se da 2022. neće biti jedna od njih, budući da je uočen značajan pad potražnje za istim.

Tome svedoče i podaci da je od maja 2022 potražnja opala sa 28,3% na 27.151, pa otuda i odluka da se proizvodnja automobila drastično smanji. Pretpostavlja se da će smanjenje proizvodnje značajno početi nakon 29. avgusta.

Prema podacima, Fordov objekat od 296 hektara koji je osnovan 1970. godine, trenutno zapošljava 6.190 radnika koji rade aktivno na proizvodnji Fokusa i sportske ST verzije. Duga vremenska isporuka koja je uzrokovana nestašicom delova uticala je na samu prodaju, a vreme čekanja proteže se na čak 12 meseci.

Međutim, ista sudbina zadesila je i druge proizvođače – kompanija Skoda pretrpela je ogroman pad potražnje od 44,7 na 33,024%, dok je potražnja za modelom Audi A3 opala za 11,9% na 35.350 vozila.

Ford Focus

Da li i vi razmišljate o prodaji svog automobila?

Ukoliko želite brzo rešenje za vaš automobil, otkup vozila je pravi izbor za vas. Naša agencija vrši otkup svih vrsta vozila bilo to polovnih, havarisanih, neregistrvanih na teritoriji cele Srbije te nam izgled i stanje automobila ne predstavlja nikakav problem.

Kontaktirajte nas za više informacija.