Na srpsko tržište stigao novi Ford Focus

Crni Ford focus

Novi Ford Focus četvrte generacije i novog dizajna stigao je u Srbiju šest meseci nakon svetske premijere. Na našem tržištu dostupan je u sve tri karoserijske varijante – hečbek sa pet vrata, sedan sa troje vrata i karavan, kao i veliki izbor benzinskih i dizel motora.

Kako navode iz Ford kompanije novi Focus napravljen je da poboljša Vaš užitak u vožnji, a odlikuje ga impresivan skup naprednih opcija i tehnologija za asistiranje vozaču. Izdvajaju se Ford Co-Pilot360, Stop and Go sistem, centriranje na putu, ali i aktivni asistent za parkiranje. Sve ove pomenute tehnologije zajedno u mogućnosti su da upravljaju volanom, ali i da kontrolišu ubrzavanje i kočenje. U ponudi su automatski menjači sa osmostepenim prenosom, kao i manuelni menjači sa šestostepenim prenosom.

Eksterijer i enterijer novog Ford Focusa

Spoljašnji dizajn napravljen je tako da odiše sportskim izgledom i aerodinamikom. Enterijer odlikuju elegancija i sofisticiran izgled. Zadnja sedišta se dele po sistemu 60/40, a mogu se saviti tako da postanu potpuno ravna. Gepek sadrži podesivi podni prtljažnik koji se može podići radi dodatnog prostora. Automobil je prostraniji i udobniji, a ono što je novina jeste mogućnost da, uz FordPass Connect aplikaciju, budete stalno povezani sa svojim automobilom gde god da se nalazite. FordPass aplikacija nudi i mogućnost daljinskog zaključavanja i otključavanja, kao i daljinskog pokretanja vozila sa automatskim menjačem.

Moguće je nabaviti ga u čak devet nijansi – magnet boja, boja rubina, boja srebrne mesečine, hromirano plava, trkački crvena, crna senka, rasprseno srebrna boja, plava boja pustog ostrva i ledeno bela boja.

Cene novog Ford Focus modela kod nas

Hečbek model sa petoro vrata, opremljen benzinskim motorom sa 120 ks i manuelnim menjačem sa šest brzina možete nabaviti po ceni od 15.590 evra. Limuzinska verzija istih performansi motora je 400 evra skuplja, dok cena karavana iznosi 16.290 evra. Dizelaši su po pravilu dosta skuplji, a najjeftiniji koji možete nabaviti košta 17.890 evra i u pitanju je 1.5 EcoBlue sa 95 ks sa manuelnim šestobrzincem.

Ono što je dobra vest to je da je Ford kupcima u Srbiji na početku prodaje omogućio dve verzije ovog automobila po akcijskim cenama:

  • Focus Trend Edition sa petoro vrata i sa 1.0 EcoBoost benzinskim motorom od 100 ks i šestobrzinskim manuelnim menjačem po ceni od 16.990 evra
  • Hečbek sa petoro vrata i sa sportskom ST-Line opremom. Motor je 1.0 EcoBoost sa 125 konjskih snaga i manuelni menjač sa šest brzina – cena 19.990 evra

Sjajna prilika za sve vas koji želite neki od navedenih modela u svom vlasništvu, a fali vam određena suma, jeste da se obratite nama kako bismo otkupili neko vaše staro, polovno ili havarisano vozilo, a isplatu dobijate odmah na ruke.