Porsche predstavio Cayman e-volution kao uvod za Mission E

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на Porsche predstavio Cayman e-volution kao uvod za Mission E

porše cayman EV

Porsche je predstavio unikatni Cayman e-volution, električni sportski automobil, koji će nam dati mali uvod u to šta da očekujemo od Mission E modela 2019. godine. Evo o čemu je reč.

porše cayman EV

Potpuno električni Cayman e-volution je predstavljen na Simpozijumu Električnih Vozila u rodnom gradu kompanije – Štutgartu. Porše tvrdi da je njegov sprint od 0 do 100 km/č samo 3.3 sekunde, što kalja obraz benzinskom Cayman S modelu od koga je brži za više od sekund.

Ne treba da nas čudi njegova eksplozivnost, ipak je dobro poznata činjenica da su električni automobili znatno efikasniji na startnoj liniji od svoijh, polako zastarelih, modela sa SUS motorima.

Predstavljen i sistem brzog punjenja energije

Pored novog Cayman EV modela, predstavljen je i novi sistem za brzo punjenje baterija pod imenom ,,Porsche Turbo Charging”. Ovaj sistem za brzo punjenje je osmišljen kao akumulator sa kapacitetom od 320kW, prema navodima nemačkog brenda. Takođe je sposoban da napuni istovremeno dva automobila, puneći baterije svakog električnog automobila sa 160kW energije.

Očekuje se da će mreža Porsche sistema brzog punjenja biti postavljenja na glavnim evropskim saobraćajnicama do 2020. godine, a biće izgrađena u zajedničkoj saradnji sa ostalim nemačkim proizvođačima; Audi, BMW i Daimler učestvovaće u projektu, kao i američka kompanija Ford.

Tizer za Mission E

Otrkiće Cayman E-volution modela na simpozijumu električnih vozila zapravo je predstavljao uvod za Mission E koncept, koji se diskretno testira pred lansiranje 2019. godine. Potpuno električni Mission E će imati impresivan raspon od čak 800 kilometara sa jednim punjenjem, a njegove baterije će moći da se napune na 80% ukupnog kapaciteta za samo 15 minuta!

Proizvođači automobila svakim danom najavljuju nova postignuća u okviru tehnologije električnih automobila, kao i modele električnih vozila koje mnogo obećavaju. Možemo reći sa sigurnošću da električni automobili više nisu budućnost, već sadašnjost. Kompanija koja ne bude išla u korak sa ostalima će ubrzo završiti u zaboravu, a njeni proizvodi će se prodavati samo na otkup vozila, jer ih niko drugi neće kupiti.

Da li vas raduje Porsche Cayman e-volution?

 

  • Share: