Objavljene specifikacije novog modela Kia Sportage 2018.

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на Objavljene specifikacije novog modela Kia Sportage 2018.

KIA Sportage 2018

Kia Sportage predstavlja jedan od najpopularnijih SUV automobila, kako u Evropi tako i u Srbiji. Ono što najviše privlači kupce je svakako prihvatljiva cena, odličan paket opreme i praktičnost ovog autmobila. Sada je Kia rešila da još više obraduje kupce i ponudi dosta novine u modelu za 2018. godinu.

Izmena spoljašnjeg izgleda KIA Sportage modela za 2018.

Izmene dizajna automobila su blage, ali donose nekoliko novina. Prednja maska hladnjaka koja ima izgled “tigrovog nosa” je promenjena i sada je dostupna u crnoj boji ili hromiranoj varijanti maske. Promenjena hauba donosi potpuno novi sveukupni stil automobila i koji podseća na GT model.

Na zadnjem delu automobila se nalaze nova LED svetla koji imaju oblik slova C i donose moderniji izgled ovom atraktivnom SUV-u.  Još jedna od novina je i novi dizajn aluminijumskih felni koje je moguće birati u veličinama od 16,17 i 19 inča. Toliko o izmenama na spoljašnjem izgledu jer sada na red dolaze promene na ponudi agregata koji pokreću Kia-u Sportage.

Izmene u ponudi agregata

Najpopularniji agregati koji se koriste na ovom SUV-u ostaju. U pitanju su 1.6 litarski GDI benzinac i dva 1.6 CRDI dizelaša. Kao novina dolazi potpuno novi EcoDynamics+ 48v dizel hibrid, koji je predstavljen kao prvi hibridni agregat koji je Kia proizvela. EcoDynamics+ će u početku biti u ponudi sa 2.0 i 1.6 litarskom opcijom i uparen sa pogon na sva četiri točka zajedno sa osmo-stepenim automatskim menjačem.

Kada je ovaj agregat uparen sa selektivnim katalitičkim reduktorom (SCR) , u stanju je da smanji emisiju CO2 za 4 procenta, što je potvrdila i Svetska procedura za smanjenje zagađenja (WLTP).

Osnovin model Kia Sportage za 2018. godinu dolazi sa aluminijumskim felnama od 16 inča, dnevnim LED svetlima, klimom, DAB radio sistemom i USB ulazom.

Sve varijante automobila će posedovati zadnju kameru za parking i Apple CarPlay i Android Auto zajedno sa velikim brojem sigurnosnih sistema kao što su: Sistem stabilnosti, Pomoć pri startu na uzbrdici, Kontrola kočnica prilikom vožnje nizbrdo i tempomatom.

U skupljim varijantama će se nalaziti aluminjumske felne od 17 i 19 inča i touch screen ekran od 7 inča, Kao dodatak opremi, moguće je izabrati grejače prednjih sedišta, dvozonsku klimu, automatske brisače, sistem za držanje pravca, panoramski krov, kožna sedišta sa električnim kontrolama, JBL zvučni sistem.

Osvežen model će svakako doneti dosta novina u izgledu i funkcionalsti automobila i proizvođač se nada da će izbeći problem koji je imao model iz 2009. i 2010. godine.

Ukoliko posedujete polovan Kia automobil, možemo na jednostavan i brz način izvršiti otkup vašeg vozila.

  • Share: