Novi BMV iX1 pristiže 2023.

BMW automobil

Koncipiran po uzoru na treću generaciju X1 malog crossover-a, na scenu stupa najnoviji tip BMW-a, model iX1 do kraja 2023. godine. Prema rečima BMW-ovih insajdera, ovaj automobil je opisan kao suptilna zamena za originalni i3, sa kompaktnim dimenzijama i besprekornim dizajnom.

Kompanija BMW je najavila tzv. električnu revoluciju u automobilskoj industriji jer je predviđeno da se do kraja 2025. godine lansiraju 9 električnih modela u sklopu novog “Moć izbora” (Power of Choise) plana održivosti. Ovaj projekat ima za cilj da proda više od 7 miliona čisto električnih vozila do kraja 2030. godine.

Šta sve donosi novi BMW iX1?

Kompanija BMW je nedavno dala gotovo premijerni prikaz svog novog, potpuno električnog SUV modela iX1 koji je integralni deo pomenutog serijala “Moć izbora”. U momentu najavljenog lansiranja, ovaj automobil će imati žestoku konkurenciju na tržištu, jer će se takmičiti sa predstojećim električnim Alfa Romeo SUV, potom Cupra Tavascan, Kia EV4, ali i sa već proizvedenim Volvo XC40 P8 Recharge, kao i sa Mercedesom EQA.

Prema rečima bavarskog proizvođača, iX1 bi trebalo da sadrži kompanijski EV sistem sledeće generacije (poput onog na iX3), omogućavajući mu tako pristup do motora od 282 KS. Najavljeno je i da su članovi odbora za tehnički razvoj težili da zadovolje sve prohteve kupaca, te su objavili da će pored EV-a postojati benzinske i dizel opcije, ali i plug-in, pa se ovaj model može podvesti i pod kategoriju “blagi hibrid”.

Ove novine u proizvodnji su uprošćene kako bi BMW sproveo svoju ideju da smanji emisiju ugljen dioksida do 2030. godine za 20 procenata u odnosu na 2019. godinu, ali i da isporuči dva miliona potpuno novih električnih vozila kako bi podstakla masovni prelazak na ovaj vid prevoza.

U Srbiji još uvek nije zaživeo ovaj trend, prvenstveno iz razloga što on iziskuje kupovinu novijih modela, dok se polovni modeli teže pribavljaju.

BMW logo

Da li razmišljate o prodaji svog automobila?

Ukoliko vam je potreban otkup automobila, Beograd nije jedina lokacija na kojoj poslujemo, već širom zemlje otkupljujemo sve vrste vozila.

Kao ugledna i profesionalna agencija, koja posluje više od 10 godina, ohrabrujemo vas da nas kontaktirate prilikom prodaje polovnih, havarisanih vozila ili na kilo – javićemo vam se u najkraćem mogućem roku!