Novi Audi A8 2022 stiže sa novim stilom i suptilnijim dizajnom

prikaz logoa automobila Audi

Ovo je redizajnirani Audi A8, a s obzirom na dozu unapređenja koja su implementirana u njega, može se nazvati i unapređeni Audi A8.

U svakom slučaju, ovaj redizajn obeležava četvrtu godinu od kako je četvrta generacija A8 u prodaji, a prodaja je bila dosta dobra. Iz Audi-ja kažu da je širom sveta prodato preko 86.000 primeraka uprkos uvođenju modela Q8 u 2018. godini i opsesiji javnosti da kupuje SUV vozila.

Mnoštvo novih opcionih delova opreme

Novi S-line paket će biti dostupan po prvi put na A8, dodajući prilagođene stilske karakteristike, uključujući lopatice, čiji je dizajn inspirisan modelom S8. Raspon boja je ažuriran, pa se novi Audi A8 pojavljuje sa četiri nove metalik i pet novih mat nijansi.

Standardni Audi A8 (i njegov blizanac sa dužim međuosovinskim rastojanjem) dobija uobičajeni redizajn novog prednjeg i zadnjeg branika, uz naravno veće rešetke. Nova ‘’usta’’ su ojačana i hromirana, mada ih možete izmeniti u S-line paketu sa crnom plastikom umesto sjajnog metala. Ukoliko odaberete, možete dobiti sportski prilagođena sedišta i veće točkove.

Ostatak skromne spoljašnjosti Audi-ja A8 je ostavljen, takoreći isti, bez bitnih promena, iako postoje nova digitalna prednja i zadnja svetla sa upečatljivim potpisom koji se može naći i na modelima u ostatku Audi asortimana. 

Unutrašnjost je takođe izuzetno slična onoj od ranije, s tim što kupci imaju mogućnost da za krovnu oblogu, stubove i panele vrata nanesu ekološki prihvatljivu Dinamica tkaninu. Ova tkanina se savršeno uklapa uz standardna Valetta sedišta ili opciona Valcona kožna sedišta – prosto se ne zna koja kombinacija je bolja!

Ako se pitate – Kina je ovih dana najvažnije tržište za A8, zbog čega je upravo dobio i svoje specijalno izdanje koje je konkurentno čak i Maybach-u.

prikaz unutrašnjosti automobila Audi

Veliki izbor motora i sistema za pomoć vozaču

Pogonski agregati takođe ostaju veoma slični, a možete već naslutiti šta to znači. Dakle, kupci će imati izbor između 3,0-litarskog V6 dizela, 3,0-litarskog V6 benzinca, 4,0-litarskog V8 benzinca i plug-in hibrida koji kombinuje šestocilindrični benzinski motor sa električnim motorom i baterijom od 14,4 kWh za 456 KS i verovatno oko 50 km potpuno električnog dometa.

Audi-jevo aktivno vešanje koje reaguje na osnovu sistema sa mogućnošću predviđanja ostaje deo standardne opreme, a upravljanje na sva četiri točka je još uvek opciono kod A8, dok je kod S8 sa V8 motorom stadardno. 

Ažurirani A8 deli 40 sistema za pomoć vozaču u nekoliko različitih paketa. Na primer, Park paket sadrži Audijevu pomoć pri parkiranju na daljinu, omogućavajući automobilu da automatski manevriše, odnosno ulazi i izlazi sa paralelnog parking mesta, čak bez potrebe da vozač uopšte bude u vozilu.

Automobili marke Audi su među omiljenima u našoj zemlji, a popularni su i na tržištu polovnih automobila. Audi je pouzdan proizvođač i garantuje dug vek svojih automobila, pa se kupci sve češće odlučuju na kupovinu novih, ali i polovnih vozila ovog nemačkog brenda.

Da li razmišljate o prodaji svog starog automobila?

Ako razmišljate o prodaji svog starog automobila, a želite da zaradite od prodaje brzo i lako, kontaktirajte nas i proverite zašto važimo za najbolju firmu za otkup vozila u celoj zemlji.

Nudimo ne samo brzu i efikasnu uslugu, već i brojne druge pogodnosti poput besplatne procene vrednosti vozila i otkupa svih vrsta vozila, bez obzira na njihovo stanje, a isplaćujemo novac na licu mesta.

Budite slobodni da nas kontaktirate, a mi ćemo se potruditi da vam olakšamo čitav proces i naravno, ponudimo što realniju cenu.