Mini Clubman odlazi, a šta stiže posle njega?

Logo Mini Cooper-a na zelenom autu

Mini Clubman trenutne generacije je u proizvodnji od 2015. godine, pa se stiče utisak kao da postoji već dugo. Zaista, ceo Mini asortiman se sada približava deceniji. Dok će Mini Cooper ostati u proizvodnji neko vreme, Clubman će napustiti postavu sledeće godine.

Poslednji pozdrav Clubman-u

Da bi proslavio Clubman-ovo nasleđe i dao mu prikladan oproštaj, Mini će proizvesti ukupno 1969 Final Edition Clubman modela, u znak sećanja na godinu debitovanja. 

Ovi Final Edition modeli će se pohvaliti detaljima eksterijera u jedinstvenoj svetlucavoj bakarnoj boji. Dizajn točkova u dve boje će takođe imati tonirani prozirni lak u istoj bakarnoj nijansi. Svaki Final Edition Clubman će nositi značku „1 od 1969”, dok će na pragovima vrata biti istaknuto „Final Edition”.

Unutrašnjost ovih specijalnih modela neće biti izostavljena, a donji deo volana prikazuje natpis Final Edition. Obrub komandne table na centralnoj instrument tabli biće ukrašen mat svetlucavom Sage Green Dark bojom, kao i nijansom Shimmer Copper. Značke „1 od 1969“ takođe će biti postavljene na patosnicama i ukrasnoj ploči suvozača.

Igrečka Mini Cooper-a

Šta dolazi posle Clubman-a?

Dakle, šta se očekuje da zameni Clubman-a? Kao deo svog ambicioznog plana za prelazak na električni pogon do 2030. godine, Mini će predstaviti nekoliko električnih modela u narednim godinama. 

Ovi novi dodaci će uključivati električnu verziju Countriman-a, električno višenamensko vozilo za koje se očekuje da će nositi ime Traveller, i električne varijante sledeće generacije Mini Cooper-a. Takođe se šapuće o električnom modelu Sub-Cooper.

Pretpostavlja se da je direktniji naslednik Clubman-a predstavljen konceptom Aceman, za koji se očekuje da će se nalaziti između Cooper hečbeka i Countriman-a u Miniovoj liniji. Čini se da je sam koncept logičan napredak uloge Clubman-a u. Međutim, zvanično ime ovog zamenskog vozila tek treba da bude potvrđeno.

U potrazi ste za pravom agencijom za otkup automobila?

Ukoliko tražite nekoga ko će otkupiti vaš automobil, na pravom ste mestu! Mi smo agencija koja vrši otkup vozila po najboljim cenama, a dobra usluga je zagarantovana!

Kontaktirajte nas ukoliko imate bilo kakvih pitanja, a mi ćemo odgovoriti u najkračem roku.