Mercedes AMG GT 4 – unapređenja za veći komfor tokom vožnje

Mercedes znak na automobilu

Noviteti pri unapređenju u vezi sa modelom Mercedes AMG GT 4 najavljena su za 2021. godinu i najvećim delom se odnose na veću udobnost tokom vožnje i bolju opremu. Pomenuti model je prvi iz GT Mercedes serije automobila sa 4 sedišta, inače namenjen za sportsku vožnju, sada je još unapređeniji i prilagođeniji za svakodnevnu upotrebu.

Luksuzna Mercedesova sportska serija automobila

Direktor Mercedes AMG grupe Philipp Schiemer, smatra da će novi model, kao i svi dosadašnji, biti uzor za najbolje tehničke specifikacije, dok je uz to namenjen odabranoj grupi ljudi, koja želi da bude primećena zahvaljujući ovom posebnom automobilu.

Takođe ukazuje na to da sve promene teže ka tome da održe ovu seriju automobila u kategoriji luksuznih. Uz to je najavljen i pomenuti model sa električnim motorom, kako bi se ispratili trendovi u automobilskoj industriji.

Trenutna cena AMG GT 4 Mercedesa je 141. 000 evra, dok se redizajniran model očekuje u avgustu 2021. godine.

Crni volan automobila Mercedes

Šta sve uključuju unapređenja na novom modelu?

Promene u spoljašnjem izgledu usmerene su na potpuno novi set točkova od 53 cm, unutrašnju presvlaku, kao i na novi set boja. Osim toga, spoljašnji izgled neće biti dodatno promenjen.

Ono što će takođe biti uključeno u redizajn automobila odnosi se na rekonfiguraciju kontrole vožnje, kao i podešavanje suspenzije za veću udobnost putnika. Spuštanje kompletnog seta sedišta biće omogućeno elektronskim putem, a to će doprineti i većoj dinamici tokom vožnje.

Poboljšanja po pitanju bezbednosti putnika se ogledaju u novom volanu sa pomoćnim senzorima, koji pomažu prilikom automatskog kočenja, ukoliko vozač ne stigne na vreme da odreaguje.

Mercedes AMG GT 4 poseduje V8 motor sa 577 i 630 konjskih snaga, ali se planira novi GT 73e model sa 800 konjskih snaga i električnim motorom krajem ove ili početkom 2022. godine.

Sportski modeli automobila kao takvi zahtevaju motor velike snage, s obzirom na potrebe vozača spremnih da odvoje veću količinu novca. 

Da li i vi kupujete novi automobil?

Ukoliko planirate kupovinu novog automobila, imajte u vidu činjenicu da je odlična ponuda na tržištu novih, ali i polovnih vozila. Možete pronaći sjajan automobil po povoljnim cenama, a model koji smo predstavili može služiti kao inspiracija za neke buduće kupovine. 

Osim toga, razmislite o prodaji svog starog vozila, kako bi prikupili dovoljno novca za novu kupovinu. Mi se bavimo otkupom polovnih automobila, pa ukoliko se odlučite za prodaju, kontaktirajte nas.