Mazda pomaže u očuvanju manuelnih menjača

prednji prikaz crno-narandžastog Mazda automobila

U modernom svetu automobilske industrije susrećemo se sve više slučajeva gde proizvođači teže da ukinu manuelne menjače i potpuno pređu na automatsku promenu brzina kod svojih novih verzija.

Mazda želi da sačuva manuelne menjače, te su iz kompanije najavili da će dva  modela Mazda MX-5 biti dostupni isključivo u varijanti sa menjačem od 6 brzina. Miata Sport i Club modeli jesu glavni reprezenti ovih promena, dok će jedino Grand Touring imati automatsko menjanje brzina.

Mazda ostaje na strani entuzijasta za manuelnim menjačima

Mazda je ovime pokazala da želi ostati na strani onih entuzijasta i zaljubljenika u manuelno menjanje brzina, jednostavno isključivši opciju za automatikom na dva pomenuta modela i to za 2022. godinu.

Sa druge strane, veliki broj proizvođača teži upravo suprotnom, a jedan od skorašnjih primera videli smo u najavi za model Chevrolet Corvette za predstojeću godinu.

prikaz volana sa logoom automobila MazdaRazlike između najavljenih Miata MX-5 modela

Sa željom da u potpunosti odgovori na potrebe svojih kupaca, iz kompanije Mazda su odlučili da ponude veoma kvalitetne verzije sa manuelnim i automatskim menjačem.

Automatski menjač sa 6 brzina i ručicom za menjanje biće dostupan isključivo na modelu Grand Touring, koji će takođe imati tamno srebrne felne od 17 inča i nova kožna Terracotta sedišta.

Sport i Club modeli kao glavnu opremu imaće manuelni menjač sa 6 brzina, dok se kod Club verzije ističe Brembo BBS Recaro paket sa Brembo kočnicama, točkovi od 17 inča i Recaro sedišta sa grejačima.

Tokom 2019. godine Mazda je obezbedila modelima Miata automobila 2-litarski četvorosnažni motor sa 181 konjskom snagom, koji je pomogao da automobil dostigne 96 km/h za samo 5.7 sekundi. 

Na testovima iste godine, revidirani 6-brzinski menjač se pokazao kao varijanta pogodna za još finiju vožnju. U tom pogledu neće biti drastičnijih promena.

U nardenih nekoliko meseci tokom 2022. godine možemo očekivati nove verzije Miata MX-5 modela sa cenom od 28,315 dolara za Sport i 31,815 dolara za Club model.

Uprkos kvalitetu ovih premium automobila, ne očekujemo da ćemo ih videti previše na ulicama u Srbiji, gde se još uvek najveći broj vozača odlučuje za kupovinu i prodaju polovnjaka.

Da li imate polovan automobil za prodaju?

Otkup automobila je uža specijalnost naše firme za otkup polovnih vozila. Bavimo se kupovinom svih prevoznih sredstava i nudimo najbolje cene na tržištu i to prema objektivnoj proceni naših stručnjaka.

Kontaktirajte nas i zakažite probni test, posle čega ćete veoma brzo zaraditi novac.