Honda se uključuje u igru sportskih EV

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на Honda se uključuje u igru sportskih EV

honda sport ev koncept

Ovo je Honda Sport EV koncept, potpuno električni, sportski automobil sa dva sedišta koji bi mogao da potpuni prazninu u performansama asortimana japanskog proizvođača. Pogledajte više detalja.

honda sport ev koncept

Nakon Urban EV koncepta stiže i Sport

Na sajmu automobila u Frankfurtu koji je održan u septembru, Honda je predstavila novi Urban EV koncept, a sada kao njegov nastavak nam dolazi Sport EV koncept.

Dok je proizvodnja Urban modela potvrđena za 2019. godinu, Honda još nije dala ikakve indikacije kada će i da li će se uopšte puštati u proizvodnju.

Oslanja se na istu EV platformu kao i Urban koncept, mada nije bilo ikakvih tehničkih detalja do sada. Budući da se koncept prikazuje kao sportsko vozilo, vrlo je verovatno da će imati pogon na zadnjim točkovima.

Dele isti dizajn

Kupe sa dva sedišta pozajmljuje istu dizajnersku temu kao i njegov stariji brat – Urban EV, i odiše retro izgledom sa kockastim zadnjim svetlima, okruglim farovima i osvetljenim prednjim amblemom.

Produžena hauba i uzvišeni bočni lukovi mu daju izgled tradicionalnog sportskog vozila, uprkos naprednoj tehnologiji koja se krije ispod karoserije.

Slobodno možemo reći da izgleda poput moderne japanske verzije Korvete Stingrej, samo što nije toliko lep.

Ekološki ciljevi u fokusu

„Honda razvija proizvode koji će voditi društvo u budućnost bez emisija štetnih gasova” rekao je izvršni direktor kompanije Honda Hačigo-san. „Mi ćemo napraviti proizvode koji će kupcima omogućiti lagodniji život.

Ovo novo sportsko električno vozilo je svež predlog iz Honde, osmišljen kako bi pokazao radost vožnje električnog automobila.

EV Sport će imati važnu ulogu u strategiji elektrifikacije japanskog proizvođača. Iz kompanije navode da će do 2030. godine čak dve trećine prodaje njihovih automobila na svetskom nivou biti elektrifikovani u nekoj meri.

Međutim, japanski brend namerava da ispuni ovaj cilj čak 5 godina ranije na evropskom tržištu, gde je svakako najveća potražnja za električnim vozilima.

Više detalja o novom EV Sport konceptu će biti otkriveno tokom tekućeg sajma automobila u Tokiju.

Za koji biste pre dali svoje vozilo na otkup? Honda EV ili Porsche E mission?

 

  • Share: