Ford započinje izgradnju najveće fabrike u istoriji

Ford

Tokom bogate istorije od skoro 120 godina, Ford je proizveo mnoge kultne modele automobila. Popularna kompanija želi da podigne proizvodnju na još viši nivo i pripremi se za budućnost proizvodnje električnih automobila. Zbog toga, započeta je gradnja najvećeg kompleksa Ford fabrika do sada, u zapadnom Tenesiju.

Budućnost automobilske industrije je stigla

Preliminarni radovi su započeti u martu 2022. godine i ticali su se pripremanja zemljišta za postavljanje temelja. Konstrukcija je sada praktično postavljena, pa polako kreću glavni radovi. Planirano je da 2025. godine ovaj kompleks krene sa radom i tada kreće ostvarivanje velike vizije Ford-a koja će se odnositi na proizvodnju vozila i opreme za budućnost.

Sivi ford

Ford takođe najavljuje misteriozni kamion koji će predstavljati revoluciju u svetu vozila kako kažu.

Sa druge strane, ovaj poduhvat podrazumeva velika ulaganja. Prema izveštajima, Ford ulaže 5.6 milijardi dolara za ovu plantažu i kada 2025. fabrika krene sa radom – zaposliće oko 6000 ljudi. BlueOval City kompleks, kako su ga nazvali, imaće ključnu ulogu u ostvarivanju glavnog cilja kompanije – proizvodnja 2 miliona električnih automobila godišnje, počevši sa 2026. godinom.

Želite najbolju ponudu za prodaju automobila?

Ukoliko vas zanima otkup polovnih automobila i tražite brzo i efikasno rešenje, kontaktirajte nas da bismo ostvarili saradnju. Nezavisno od pređene kilometraže ili nekih oštećenja vozila – vršimo otkup automobila svih vrsta. Uz samo par koraka, prodajte automobil po najboljoj ceni!