Fiat 500X dobija novi izgled i ponudu motora

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на Fiat 500X dobija novi izgled i ponudu motora

Otkup vozila

Fiat 500X je model koji nije doživeo ni približnu popularnost na ulicama Srbije kao što je to slučaj sa Fiatom 500 koji je godinama proizvođen u Kragujevačkoj fabrici Zastava. Pored svega toga, ovaj automobil je našao put do velikog broja kupaca širom sveta zbog svog zanimljivog dizajna i popularnosti koju imaju SUV vozila.

Sve je to razlog da kompanija Fiat unapredi ovaj model automobila novim izgledom i novom ponuda motora i tehnologije koja se ugrađuje u njega. Ovim novim osveženjem donet je svežiji izgled, novi dodaci za asistenciju u vožnji i novi benzinski motori ispod haube.

Fiat 500X dolazi u dva različita koncepta, a to su Urban i Cross koncepti. Razlike su generalno male, ali daju drugačiji doživljaj izgleda i vožnje ovog automobila. Cross verzija Fiatovog SUV-a će imati novi prednji i zadnji branik koji će aluminijumskim stilom izgleda davati potpuno novi terenski izgled ovom automobilu. U odnosu na Cross model, Urban će imati znatno nežniji izgled i biće stvoren za krstarenje putevima i gradsku vožnju.

Pored promene u spoljašnjem izgledu, promene u unutrašnjosti će biti minimalne i teško primetne. Instrument tabla je minimalno redizajnirana i Fiat tvrdi da je sada dosta lakše čitati je. Ono što dodatno krasi unutrašnjost osvežene verzije ovog automobila je novi volan, kao i redizajnirani dugmići na središnjoj kozoli kabine.

Promene ispod haube novog Fiat-a 500X

Kao što smo već pomenuli, najveća promena stiže u vidu izbora motora koji se nalazi u ponudi. Fiat 500X je poslednji u nizu automobila Fiat-Chrysler grupacije koji će u sebi imati potpuno aluminijumski benzinski motor. U pitanju je benzinski motor sa turbo punjačem od svega jednog litra radne zapremine. Ovaj motor proizvodi neverovatnih 118 konjskih snaga i 190NM obrtnog momenta koje prenosi na prednje točkove uz pomoć šestostepenog manuelnog menjača.

Još jedan novi benzinski motor je zapravo 1.3 litarski motor sa četiri cilindra koji proizvodi 148 konjskih snaga i 270Nm obrtnog momenta. Uz sve to, ovaj motor ide sa automatskim šestostepenim menjačem sa duplim kvačilom koji daje potpuno drugačiji doživljaj vožnje ovog automobila.

Pored novih motora, 500X zadržava već postojeći benzinski motor od 1.6 litara radne zapremine i 108 konjskih snaga koji predstavlja standardnu ponudu ovog automobila. Novina kod ovog modela je što je dodatno unapređen kako bi ispratio nove Euro 6D emisione standarde.

Nova tehnologija u osveženom modelu

Ovaj osveženi Fiat 500X biće pun nove tehnologije koja će omogućavati veliku asistenciju u svakodnevnoj vožnji. Asistencija u održavanju trake prilikom vožnje i asistent u prepoznavanju saobraćajnih znakova će biti od sada u standardnoj ponudi. Detektor slepih uglova, tempomat i kontrola kočnice će biti uvrštene kao dodatna oprema.

Pored svega ovoga, sve verzije će biti opremljene sa ekranom od 7 inča osetljivim na dodir koji je moguće povezati sa Apple CarPlay i Android Auto sistemima. Bluetooth je takođe integrisan zajedno sa TomTom navigacijom.

U zavisnosti od opreme i motora, cene ovog automobila će ostati potpuno nepromenjene za standardne motore. Modeli sa novim motorima će dobiti nove cene koje nisu još uvek u potpunosti poznate, ali se zna okvirna cena. Tako će Fiat 500X City Cross imati cenu od oko 21.000 eura za novim motorom od 1.0 litara zapremine zajedno sa aluminjumskim felnama od 17 inča, hromiranim detaljima i 3.5 inča velikim displejom na instrument tabli. Ovaj isti model sa motorom od 1.3 litra će imati malo višu cenu koja će biti oko 24.000 eura.

Cena Cross verzija će se kretati od 22.000 do 26.000 eura u zavisnosti od motora i paketa opreme. Ono što će biti standarno su aluminijumske felne od 18 inča, krovni nosači, zamljena stakla, navigacioni sistem i kamera za parking.

Svakako da su ovo jako zanimljive novosti za novi model ovog SUV modela italijanskog proizvođača. Mi vršimo otkup vozila marke Fiat nezavisno od modela, godišta, motora ili voznog stanja po najpovoljnijim cenam za najkraće moguće vreme. Zato nas kontaktirajte ukoliko želite da prodate svoj polovni Fiat.

  • Share: