Stigao je novi Fiat 500L

Fiat je unapredio svoj mini MPV 500L sa promenama u dizajnu, dodatom novom tehnologijom i opcijama za prilagođavanje kupcima. Pogledajte o čemu je reč.

novi fiat 500L

Nakon što je pre par godina Fiat unapredio ,,novu’’ fiću, sada je pažnja usmerena na njegovog starijeg brata – 500L. Mini MPV dobio je niz unapređenja za 2017 godinu, uključujući svežiji izgled, dodatnu tehnologiju i veći raspon modela. Prodaja počinje kasnije ove godine.

Šta se izmenilo spolja

Promene na eksterijeru su prilično umerene, reprofilisana maska i linije branika. Maska hladnjaka ima veći otvor, a preoblikovani branik sada ima hromiranu lajsnu, veći otvor za proticanje vazduha kao i nova svetla za maglu. Uvedena su i dnevna LED svetla. Možete primetiti i da su lajsne sa strane automobila sada potpuno hromirane. Povećan je i izbor boja, pa sad možete kupiti novi Fiat 500L u jednoj od 37 ponuđenih boja.

Promene u nazivu modela

novi fiat 500L

Promene u dizajnu praćene su promenama u nazivu. Model Urban je ostao prilično sličan trenutnom modelu, dok je Wagon novi naziv za dužu verziju sa sedam sedišta. Model Treking se sada zove Cross, a ima povećanje visine suspenzije od 25mm i program za pomoć u vožnji na nizbrdicama.

Promene u enterijeru novog 500L

Unutra je novi multifunkcionalni volan, TFT centralni brojčanik i, na top modelima, Uconnect HD live navigacioni sistem od 7 inča koji podržava Apple CarPlay i AndroidAuto aplikacije. Povećan je i prostor u kabini, ubačen je središnji oslonac za ruke, ambijentalno osvetljenje i poboljšanji materijal.

novi fiat 500L

Bezbednost je takođe unapređena, sa autonomnim kočenjem u opasnosti, dok će kamera na zadnjem delu automobila biti dodata kasnije u toku godine. Dodatna oprema će biti dostupna u više paketa.

Izbor motora je prilično sličan kao i kod sadašnjeg modela:

  • 0.9 benzinac 103 KS
  • 1.4 benzinac bez turba sa 94 KS
  • 1.4 bezninac T-Jet turbo sa 118 KS
  • 1.3 dizel 94 KS
  • 1.6 dizel 118 KS

Cena nam još nije poznata, a očekuje se da će biti dostupan ovog leta.

Fiat 500L je najprodavaniji novi automobil u Srbiji prošle godine. Videćemo da li će se ta praksa nastaviti i sa novim modelom. Jedno je sigurno, otkupljivaćemo mnogo više Fiat 500L modela u budućnosti.