Audi preuzima dominaciju električnih vozila u SAD

Električni auto

Iako Tesla, kompanija Elon Muska drži 68% američkog tržišta kada su u pitanju električna vozila, Audi sad ima 5 različitih modela električnih vozila u svom portfoliu, dok Tesla ima 4.

Audi i elektrifikacija

Audi je odan svojoj misiji da  postane isključivo električni – trebaju njihov porfolio broji 5 modela električnih vozila. U prvoj polovini 2022. godine su prodali više od 8000 primeraka. 

Do 2026 godine, predstaviće isključivo samo električna vozila i njih plan je da ulože 19 milijardi evra u elektifikaciju.Takođe, njihov plan je i da 2033. godina bude poslednja godina za vozila koji sadrže unutrašnje sagorevanje. 

Električni automobil

Raznoliko tržište električnih automobila

U avgustu, Tesla je imao udeo od 68% u SAD na tržištu elektirčnih automobila, ali došlo je do pada, s obzirom da je prethodne godine procenat iznosio 69.95%, a 2020. godine 79%. 

Renault i mnogi drugi proizvođači se takođe probijaju na tržište sa svojim modelima. Ono što ističe Audi modele u odnosu na Tesla, Renault i druge automobile jeste što su modeli različiti po svom obliku i veličini što daje potrošačima veći izbor.

Predsednik Audi of America Daniel Weissland je izjavio: “Naša budućnost je električna. Naša strategija u Audiju se ne menja. Vozila na električne baterije će napraviti promenu.”

Dok i kod nas ne preovladaju elektična vozila, mi smo tu da vam pomognemo kada je u pitanju otkup vozila koja nisu električna.

Kako da pronađete pravu agenciju za otkup automobila?

Ne morate da tražite dalje. Mi smo tu za vas. Na pravom ste mestu. Mi smo agencija za otkup automobila koja ima dugogodišnje iskustvo i veliki broj zadovoljnih saradnika.

Ukoliko imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte. Tu smo da vam damo odgovore na njih i da što lakše završimo posao posle kojeg ćemo svi biti zadovoljni.