Znate li koji je bio najprodavaniji automobil tokom februara?!

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на Znate li koji je bio najprodavaniji automobil tokom februara?!

Renault Clio automobil najprodavaniji u februaru u Evropi

Tokom februara 2020. godine bilo je poprilično uzbudljivo na tržištu automobila. Došlo je do određenih previranja, a jedan francuski automobil uspeo je da izbije na sam vrh liste najprodavanijih modela u Evropi. U pitanju je Renault Clio, koji je tako nadmašio Volkswagen Golf i postao najprodavaniji automobil u Evropi za mesec februar.

Kako je izgledala prodaja ovih automobila u februaru na evropskom tržištu?

Kako kažu zvanični podaci, francuski Renault Clio je tokom februara bio nešto traženiji automobil od nemačkog Volkswagen Golfa. Clio je naručilo 24.914 ljudi, dok je Golf tražilo njih 24.735. Iako se radi o svega nešto više od 100 automobila razlike, pobeda je pobeda, a novi kralj je krunisan na evropskom tržištu. 

Međutim, ono što bi valjalo pomenuti, jeste to da oba modela beleže pad u prodaji u odnosu na prošlu godinu. Renault Clio je doživeo pad za 4 procenata, a VW Golf za čak 21 posto. Ipak, postoje modeli i koji su zabeležili rast prodaje. Tako je Fiat Panda ostvario rast od oko 10%, pa se nalazi na petom mestu, a među top 10 nema SUV-ova.

Naravno, ne smemo da zaboravimo jedan od osnovnih razloga zbog kojeg je tržište automobila u svetu doživelo veliki udarac. Svakako reč je o pandemiji koronavirusa, a s obzirom na aktuelno stanje čini se da će taj udarac biti još “žešći” za industriju automobila u mesecima pred nama. 

Otkup polovnih  automobila

Mi smo agencija koja se bavi otkupom polovnih automobila svih marki i modela, bez obzira da li se radi o vozilu koje je u ispravnom ili havarisanom stanju. Nisu nam bitni ni godište, a ni pređena kilometraža, već samo vaša želja da prodate automobil. 

Obratite nam se i mi ćemo u najkraćem roku izaći na teren i otkupiti vaš polovni automobil. Dobićete fer i korektnu ponudu, a ukoliko se saradnja uspešno dogovori, keš isplaćujemo odmah na licu mesta.

  • Share: