Uslikan najnoviji McLaren 650s najavljen za 2018.

Iako obično nisu naša tematika superautomobili, pošto radimo sa polovnim vozilima prosečnog vozača sa naših prostora, ovaj put vredi pomenuti najnoviju vest iz sveta automobilizma. Gotovo da smo uspeli da vidimo novi izgled dizajna McLaren 650s vozila, pošto je ovaj automobil je uslikan prilikom test vožnje u Velikoj Britaniji. U stilu Betmena i kamuflaže, koja znači masku preko celokupnog “tela”, automobil je uhvaćen u testiranju vožnje pri sporijim brzinama.

Iako je nosio masku, lovci na novosti iz sveta automobilizma su prepoznali novi McLaren i to sa značajnim promenama dizajna. Evo kako izgleda i šta su pretpostavke za karakteristike ovog McLarena.

Najnoviji mcLaren 650s

Očekuje se da će novi McLaren izaći 2018. godine, a prva stvar koja se primećuje jeste da dizajn, nevezano od boje koju nisu uspeli da fotografišu, trpi značajne promene. Iako ovo nije prvi uhvaćeni McLaren model na testiraju tokom 2016. godine, ocenjuje se da će baš on biti redizajnirana zamena za McLaren 650s iz 2014. godine. Ovo se posebno moglo uočiti prema stilu u kom su napravljena vrata, pošto će i ovaj model očigledno posedovati vrata koja se otvaraju ka gore – tzv. dihedralna vrata. Nešto što je među prvima pre više od 30 godina počeo da primenjuje Lambordžini.

Miks McLaren-a 670S i 675LT

McLaren 650s 2018. test vožnja

Kada bi se posmatrala prednja strana ovog McLaren-a mogle bi se videti prorezi na maski koji pokazuju da će glavni farovi biti odvojeni od LED svetala, sa usisnicima vazduha odmah ispod. Upravo se tu i sa promenama na zadnjem delu vozila mogu uočiti sličnosti sa modelom 675LT, ali se i uticaj ili bar očekivanje može usmeriti i na McLaren 570S.

Pretpostavke su tu, ali motor vozila se još uvek ne zna

Naravno da možemo samo nagađati kakav se motor vozila nalazi ispod haube ovog McLaren-a, pogotovo kada je najnovniji model usnimljen prilikom testiranja spore vožnje i ponašanja pri manjim brzinama, ali se mogu izvući određene pretpostavke.

Novi McLaren 650s spijunski snimci

Gotovo sigurno da će i McLaren 650S zadržati twin motor sa zapreminom od 3.8 litara, ali sa određenim izmenama koje bi trebalo da garantuju više nego konkurentnu snagu vozila. Kada kažemo konkurentnu, mislimo na to da McLaren 650S mora biti makar izjednačen sa najvećim rivalom u ovoj klasi vozila, a to je Ferrari 488 GTB. Očekuje se da će ovaj model dobiti još makar 25 konja, kako bi se izjednačio sa 666 konjskih snaga, maločas pomenutog McLaren 675LT-a.

Iako proizvođači automobila pretenduju da novim, unapređenim modelima svojih vozila, daju nove nazive i veće cifre u oznaci modela, kako bi pokazali unapređenost i snagu vozila, nije još poznato da li će se ime ovog vozila menjati. Upravo zato smo ga i oslovili sa McLaren 650s.

A ovako zgleda sjajni McLaren 650s iz 2014. godine

McLaren 650s iz 2014. godine

Ako je suditi prema pređašnjoj praksi McLaren-a, godinu dana nakon izlaska novog 650s-a, se gotovo sigurno može očekivati i kabriolet verzija, baš kao što se vidi i na fotografiji prethodnog modela. Uživajte u očekivanjima, a do tada počnite da prikupljate novac.

Želimo Vam udobnu vožnju do sledećeg čitanja.