Testiranje otkriva: Plug-in hibridi nisu ekološki

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на Testiranje otkriva: Plug-in hibridi nisu ekološki

Hibridno vozilo

Nemačka automobilska asocijacija (ADAC) testirala je plug in hibridna vozila i došla do zaključka da ovi automobili i nisu baš ekološki kao što se na prvi pogled moglo zaključiti. Istraživanja ADAC su pokazala da plug in hibridi nisu baš savršeni kompromis između električnog automobila i automobila sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem.

Šta su pokazala testiranja

Testiranjem je utvrđeno da pojedini plug in hibridi proizvedu znatno više CO2 od klasičnih hibrida kao i automobila sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem i to je slučaj i kada se redovno puni i vozi na električnu energiju.

ADAC je testirao 10 plug in hibrida i uporedio ih je sa klasičnim verzijama tih automobila. U obzir je uzeta emisij CO2 koji izlazi iz auspuha SUS i CO2 emisija električnog automobila koji je napunjen. 

Od 10 testiranih samo se 3 pokazalo štedljivim i manje štetnim po okolinu, dok je četiri pokazalo da su ekološki samo kada se vozi na struju, dok su tri još veći zagađivači CO2 kako god ih vozili.

Otkup polovnih automobila

Mi smo agencija koja se bavi otkupom polovnih automobila svih marki i modela, bez obzira da li se radi o vozilu koje je u ispravnom ili havarisanom stanju. Nisu nam bitni ni godište, a ni pređena kilometraža, već samo vaša želja da prodate automobil. 

Obratite nam se i mi ćemo u najkraćem roku izaći na teren i otkupiti vaš polovni automobil. Dobićete fer i korektnu ponudu, a ukoliko se saradnja uspešno dogovori, keš isplaćujemo odmah na licu mesta.

  • Share: