Tesla Pick up dolazi sledeće godine?

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на Tesla Pick up dolazi sledeće godine?

tesla kamionet

Američko tržište ima dugu tradiciju kamioneta, a na ovaj tržišni segment želi da upadne i Tesla. Evo šta da očekujemo.

Nove vesti o kamionetu

Sveži detalji o Tesla kamionetu stigli su sa društvene mreže Tviter, gde je glavni čovek kompanije, Ilon Mask otkrio pojedine specifikacije vozila i upitao potencijalne mušterije šta bi voleli da vide u nadolazećem komercijalnom vozilu kalifornijske kompanije.

U prethodnim izjavama Mask je potvrdio da će vozilo biti veliko, u rangu Forda F150, pa čak i veće. Što bi ga stavilo u američki segment pick-up pune veličine, kao takav bi bio mnogo veći od evropskih favorita Mitsubishi L200 i Nissan Navara.

Dupli motor i pogon na sva četiri točka će biti zaduženi za pokretanje Teslinog gorostasa, dok su iz kompanije obećali da će se kamionet dobro pokazati i van utabanog terena, sa podešavanjima trakcije koji će simulirati mehaničke diferencijale. Ipak ne bi imalo smisla praviti kamionet koji ne može da podnese malo zemlje.

Kako će kamionet biti veći od SUV Modela X, biće opremljen i većim baterijama. Procenjuje se da će autonomija biti u rangu od 700 do 900 kilometara, dok će verzije pri vrhu ponude imati i veću autonomiju na osnovu jednog punjenja.

Ovo će biti vozilo namenjeno za težak rad i biće znatno čvršće i robusnije u odnosu na ostala Tesla vozila. Imaće utičnice od 240 volti za napajanje teške mašinerije, a Mask obećava da će vozilo moći da ih napaja ceo dan.

Kako će izgledati?

Mask na kraju nagoveštava kako će dizajn biti klasično kockast, a kabina će biti opremljena sa šest sedišta.

Kada je prvi put govorio o kamionetu u aprilu prošle godine, Mask je rekao da će biti predstavljen za 18 do 24 meseci. Što bi značilo da ćemo ga videti 2019. godine.

Međutim, kako se kompanija trenutno bori sa ispunjenjem targeta za proizvodnju Modela 3, moramo uzeti njegovu izjavu sa rezervom.

Kamionet je jedan od simbola Amerike, i segment koji zaista nedostaje Tesli da bi bio pravi američki proizvođač. Ali je pitanje da li će javnost prihvatiti električni kamionet ili će ostati ljubitelji unutrašnjeg sagorevanja?

Mi bismo otkupili bilo koje vozilo od ova dva.

  • Share: