Superautomobil umesto terenca na snegu – Lamborghini Miura (VIDEO)

Sneg je neprijatelj većini ljubitelja automobila. Za početak, snega ima samo kada je hladno, a niko ne voli da mu bude hladno, zar ne? Mašine nisu uvek kompatabilne sa hladnoćom – naročito 50 godina stari italijanski super-automobili poput Lamborghini Miura koji vidimo na ovom snimku.

lamborghini miura na snegu

Da li možete da zamislite kako transmisija radi na niskim temperaturama ispod nule? Da ne pominjemo naizgled beskrajnu borbu za održavanje vuče, koja je uvek problem čak i sa najboljim zimskim gumama.

Super automobil na snegu

Većina vlasnika super automobila se ne bi usudilo da provozaju svoje dragocene četvorotočkaša kada je vreme bilo šta manje od savršenog. Mnogi Ferariji ne vide ni kap kiše tokom svog života, a još mnogo manje snega. Jedan vlasnik Lamborghini Miura mislio je drugačije, i zbog toga, njegov auto se još uvek vozi u snegu do današnjeg dana.

Iako se bavimo otkup svih vrsta vozila, pa i starih oldtajmera. Nažalost, nismo bili u prilici da otkupimo ovakav klasik.

Priča iza ovog video je da je Iranski šah bio toliko oduševljen svojom narandžastom Miura-om da ju je vozio svaki dan, čak i kada je napolju padao sneg. Čak je imao posebne zimske gume sa ubačenim metalnim nitnama kako bi bio siguran da će biti u stanju da stigne tamo gde se uputio, bez obzira na vremenske uslove.

Kidston, auto konsultantska firma sa sedištem u Ženevi,koja se bavi klasičnim automobilima, napravila je ovaj divni film koji govori njegovu priču. Čak i ako niste zainteresovani za priču, video je pun drift scena i hrabre vožnje Miura modela.

Pogledajte video Lamborghini Miura snežne vožnje

Evo o čemu je reč kada se radi o vožnji automobila visokih performansi u snegu, što je teško razumeti dok to zapravo ne uradite. Kada prođete dozu tog početnog straha, koji potiče od značajno manje trakcije na raspolaganju, samo nekoliko stvari u životu nude takvu vrtoglavo zabavu, kao slobodna vođnja automobila u snežnom okruženju. To je svakako proces koji treba savladati, ali svako ko uživa u vožnji svog ljubimca sa zadnjim pogonom na leto bi zaista uživao da to uradi i zimi.

Samo pogledajte ovaj video kako biste shvatili na šta mislimo. Zvuk Lamborghini V12 motora dok se turira kroz beskrajne kontrolisane drifting akrobacije; gledanje njegovog nežnog plesa po snegu je prizor koji opušta. Skoro da poželimo da nam se zima vrati na još par nedelja. Skoro.

 

 

.