Stigao je – legalni Aston Martin Vulcan

aston martin vulcan

Prva legalna verzija putničkog automobila Aston Martin Vulcan je stigla!  Auto-tjunerska kuća RML Group je modifikovala crveni Vulcan koji može da prođe tehnički pregled i dobije registarske tablice. Pogledajte kako izgleda.

 

Tjunerska kuća je prikazala svoju novu kreaciju na društvenim medijima, koja je na oko imala minimalne vidljive promene u dizajnu. Uz tanak, horizontalni LED far koji se nalazi na standardnom modelu, tjuneri su dodali set farova koji izgleda kao da je skinut pravo sa modela DB11. Dodat je i grb na prednjoj rešetki hladnjaka, kao i registarska tablica.

Nije bilo reči o modifikaciji mehanike, ali je verovatno bilo prerada koje su učinile Vulcan tišim.

Šta treba da znate o standardnom modelu

Aston Martin je predstavio Vulcan 2015. godine, kao najekstremniji automobil engleza u čitavoj istoriji kompanije. Auto je debitovao na sajmu automobila u Ženevi, a od tada je bio nedostižan san mnogih, do danas.

Nedostižan, jer nikada nije bilo planirano da ovaj automobil napusti stazu. Napravljen je isključivo za vožnju na stazi i ne ispunjava uslove da bude registrovan.

Koliko je Vulcan brz?

Budući da je ovo najekstremniji Aston Martin model, sigurno se pitate koliko je brz? Morao je da bude brži od moćnog One-77, koji je sa svojih +700 KS i motora zapremine 7.3 litara i 12 cilindara jurio 354 km/č.

Nažalost, Aston Martin nikada nije objavio precizne podatke o ubrzanju i maksimalnoj brzini. Samo da je sprint do stotke kraći od tri sekunde, kao i da je maksimalna brzina veća od 320 km/č.

Aston Martin Vulcan će biti jedan od najređih hiper-automobila na svetu. Sa samo 24 planirana primerka, svaki od kupaca će proći kroz intenzivnu obuku koja se obavlja u više faza.

aston martin vulcan

Automobil se nalazi na samom vrhu Aston Martin asortimana, pa možete pretpostaviti da je cena „vrhunska“. Vulcan dolazi po ceni od 1.5 miliona funti.

Da li će ovo biti jedini primerak legalnog Vulcan modela, ili će možda u budućnosti Džejms Bond provozati jedan u nastavku filmske franšize?  Sigurno ne bi dao svoj stari Astor Martin na otkup vozila.