Škoda Superb 2019 će biti dostupan i kao plug-in hibrid

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на Škoda Superb 2019 će biti dostupan i kao plug-in hibrid

Škoda Superb plug-in hibrid će stići sledeće godine, a imaće domet od preko 60 kilometara koristeći električnu energiju, a umesto kao opcija opreme, prodavaće se kao potpuno odvojena pogonska varijanta. Evo i detalja.

Plug-in Superb kao eksperiment

Češki brend otkrio je inicijalne specifikacije za Superb plug-in, imaće sličnu snagu i obrtni moment kao VW Passat GTE, koji se prodaje samo u nekoliko nivoa opreme. Ali će Škoda ciljati da ponudi svoj plug-in hečbek kao potpuno novu varijantu pogona, umesto u ograničenom broju verzija opreme.

Direktor marketinga i prodaje Alen Favej izjavio je sledeće: ,,Biće jedna pogonska varijanta, hibrid, i biće ponuđen u različitim nivoima opreme. Naravno, električna vozila imaju malo veću cenu, ali želimo da ih učinimo što pristupačnijim, pa mislimo da je dobro da ponudimo ovu varijaciju.”

Kada stigne na tržište sledeće godine, Škoda Superb plug-in hibrid će imati pogon na prednjim točkovima i imaće mogućnost da pređe više od 60 kilometara pomoću električne energije.

Prvobitni detalji koji su objavljeni od strane menadžmenta otkrili su da će automobil – prvi plug-in hibrid češkog proizvođača, će imati miks od 1.4 litarskog turbo benzinca sa 154 KS i električni motor integrisan u DSG automatik transmisiju sa duplim kvačilom. Zajednička snaga će biti 215 KS.

Prvi korak Škode ka elektrifikaciji

Međutim, Škoda kaže da će elektrifikovani Superb moći da pređe oko 70 kilometara na električnoj energiji, zahvaljujući bateriji od 13 kilovata. Direktor odeljenja zaduženog za pogon, Martin Hrdlička veruje da će ovaj Superb imati zvaničnu emisiju CO2 gasova od 31 g/km – što je za 9g/km manje od Pasata.

Takođe je naveo da ne postoji razlog zašto ovo pogonsko rešenje ne bi moglo da se primeni na modelima Octavia i Karoq, ali da će pre takve odluke morati da se proceni da li postoji tražnja potrošača za ovakvim rešenjem.

,,Nije reč o tehnologiji, već moramo da vidimo šta naše mušterije očekuju od takvog proizvoda i koliko su spremni da plate za to – jer plug-in hibridni sistemi ne dolaze za džabe. Tako da ćemo prvo videti kako će se Superb pokazati i videćemo reakciju kupaca.”

Ovo je prvi korak Škode ka velikom talasu elektrifikacije početkom sledeće decenije. A mi ćemo rado otkupiti sva Škoda vozila koja neće moći da pronađu kupca u budućnosti.

  • Share: