Sever Evrope pravi raj za električne automobile

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на Sever Evrope pravi raj za električne automobile

Tesla elektricni automobil i punjac

Prema nedavno objavljenim podacima vozači sa severa Evrope masovno kupuju električne automobile i svaki drugi prodati model je EV. Među najveće “potrošače” električnih vozila ubraja se Norveška, a to je zemlja čiji su stanovnici bukvalno poludeli za EV modelima. U prvih šest meseci 2019. skoro polovina ukupno prodatih automobila su bili električni automobili.

To je ogroman rast u odnosu na isti period prošle godine kada je tek četvrtina prodatih vozila u Norveškoj bila na električni pogon. Norveška planira da do sredine sledeće decenije zabrani benzinska i dizel vozila, zbog čega kupci električnih kola uživaju brojne povlastice.

Zbog čega se kupci u Norveškoj odlučuju za kupovinu EV automobila

Kao što smo već naveli, zbog plana potpunog prelaska na električne automobile do sredine naredne decenije, vozači u Norveškoj ostvaruju brojne pogodnosti ukoliko se već sada odluče na kupovinu električnih modela. 

Osim što su oslobođeni poreza, imaju i popuste na cenu automobila, besplatan parking, besplatnu putarinu, vožnju trajektom i mnoge druge pogodnosti. Vodeći brend EV automobila u Norveškoj je Tesla. Ta kompanija drži 24,5 odsto tržišta električnih vozila, sa 3.760 prodatih vozila samo u junu 2019. godine.

Koje automobile Norvežani najviše kupuju

To koliko je Tesla dominantan na norveškom tržištu pokazuje činjenica da je prošlog meseca prodato više automobila ove kompanije nego Volkswagen i Toyote zajedno.  Najpopularniji je, logično, Model 3 koji je ujedno bio najprodavaniji model u Norveškoj u prvih šest meseci ove godine.

Odlične rezultate beleže i drugi brendovi, među kojima su najistaknutiji Hyundai, Kia, Nissan i Renault, koji imaju pristupačne EV modele. Primera radi, Hyundai ne može da proizvede dovoljno modela električne Kone koliko su ih Norvežani već rezervisali.

Osim toga, ove kompanije će uskoro dobiti konkurenciju u vidu Forda i Mercedesa koji će sledeće godine ponuditi na tržištu svoje potpuno električne modele.

Ako i vi želite da prikupite novac da biste kupili neko električno vozilo, onda je pravo rešenje da se obratite nama kako bismo otkupili vaš polovni automobil. Nije nam bitan brend, model, pređena kilometraža, pa čak ni stanje u kojem se vozilo nalazi. Otkupljujemo sve vrste automobila, a dolazimo na lice mesta po automobil. Nudimo fer i korektnu cenu a isplata se vrši na licu mesta. 

  • Share: