Rolls Royce napravio automobil za decu

Dečije verzije skupih automobila nisu ništa novo, a nekolicina modela je proizvedeno u poslednjih godinu dana. Meklaren je proizveo malenu iteraciju svog P1, a proizvođač Morgan je učinio isto sa svojim EV3. Rols-Rojs se pridružio ovoj grupi sa svojim novim Rolls-Roice SRH. Za razliku od ostalih britanskih proizvođača automobila, Rols je napravio samo jedan, a on je otišao u dobre ruke.

rolls royce dečiji automobil

Mali gest koji nekome znači mnogo

Automobil je napravljen za odeljenje hirurgije pedijatrijske bolnice Sveti Ričard, koja se nalazi u istom gradu gde je i sedište Rolls-Roice. Automobil je tako dobio ime SRH po uzoru na ime bolnice. Namenjen je pacijentima bolnice kako bi se odvezli do operacione sale. Hodnik koji vodi do operecione sale je ukrašen saobraćajnim znacima. Direktor Rolsa Torsten Miler-Otvos naveo je u saopštenju, “Nadamo se da će Rolls Roice SRH učiniti boravak deci tokom tretmana malo manje stresnim.”

Isto tako, samo zato što je SRH majušan, ne znači da se vodilo manje računa o njegovoj izradi. Ista količina pažnje koje je posvećena detaljima regularnog Rolls-Roice je primenjena i ovde. U prilog ovoj tvrdnji stoji činjenica da je za proizvodnju mini modela odgovorno odeljenje, koje inače gradi posebno prilagođene modele za klijente. Automobil takođe ima savremene funkcije Rolls-Roice dizajna, kao što su samostalno ispravljanje centara točkova, kao i unutrašnjost dizajniranu da precizno odgovara doživljaju koji biste očekivali u skupljoj odrasloj verziji. Naravno, tu je i mali primerak Duha Ekstaze na haubi. Rols je čak imao poseban sajamski tretman otkrivanja za nekoliko pacijenata u fabrici, i dozvolio im da ga provozaju po fabričkoj hali.

Za napajanje malog auta zadužen je električni motor spojen na akumulator od 24 volta. Brzina se kontroliše preko lopatica iza volana, i ima maksimalnu brzinu od 16 km/č, iako brzina može biti ograničen na 8 km/č. Na kraju krajeva, auto se vozi po bolnici, i nema potrebe da neiskusni vozači izazivaju dodatne povrede.

Ovo definitivno nije tip vozila kojem bismo se mi bavili u našoj agenciji, ali smo oduševljeni ovim gestom. Većina nas su roditelji i želimo uvek najbolje za našu decu, a ako se neko setio da učini traumatično iskustvo za decu blažim, imamo samo jedno da kažemo: kapa dole!