Redizajnirana Astra – naizgled ista, ali sa značajnim promenama “iznutra”

By webmaster Novosti Коментари су искључени на Redizajnirana Astra – naizgled ista, ali sa značajnim promenama “iznutra”

Siva Opel Astra parkirana na putu ispred planine

Nemački proizvođač automobila Opel predstavio je redizajniranu, “osveženu” verziju svog modela Astra, za koju iz kompanije kažu da će biti najefikasnija verzija tog modela. Na prvi pogled Astra spolja deluje kao da se nije nimalo promenila, što i jeste istina, ali značajna promena desila se ispod haube, u vidu poboljšanja motora.

Novi motor Opel Astra automobila

Novi motori koji se nalaze u redizajniranom Opel Astra automobilu uključuju trocilindarske 1.2 i 1.4-litarske turbo-benzinske agregate iz PSA grupacije. Manji motor od 1.2 litara poseduje snagu od 110 KS i 195 Nm, dok 1.4 motor ima 145 KS i 236 Nm.

Kompanija Opel tvrdi da je prosečna potrošnja novih motora koji su ugrađeni u Astru od 5,2 do 5,9 litara na 100 pređenih kilometara po novim WLTP standardima. Manji od dva motora (1.2) dolazi isključivo sa šestobrzinskim manuelnim menjačem, dok je 1.4 motor uparen sa sedmostepenom varijabilnom transmisijom.

U ponudi dizel motora Opel Astra automobila ističe se 1.5-litarski motor koji dolazi u varijantama sa 105 KS i 260 Nm, kao i 122 KS i 300 Nm, sa manuelnim menjačem kao standardnom opcijom, uz mogućnost doplate za devetostepeni automatik, inače prvi u Opelovoj istoriji.

Ostale prednosti i unapređenja nove Astre

Nemački proizvođač, koji se nalazi u vlasništvu francuske PSA grupacije, tvrdi da je u novoj verziji Astre, emisija zračenja štetnih gasova smanjena za čak 17%, pre svega zahvaljujući naprednom izduvnom sistemu koji se sastoji od pasivnog oksidacionog katalizatora, AdBlue injektora, SCR katalizatora i DPF-a.

Opel je u okviru ovog redizajna dodao određene novine i u pogledu opreme automobila, pa su tako postavljene digitalne zadnje kamere za precizniji pregled saobraćaja iza automobila. Osvežena Astra je dobila i potpuno digitalnu kontrolnu tablu, ali i proširene funkcije multimedijalnog sistema sa 8-inčnim ekranom.

Ukoliko imate u svom posedu neko polovno ili havarisano vozilo koje želite da prodate, obratite se nama i mi ćemo ga rado otkupiti. Po dobijenom upitu izlazimo na teren kako bismo utvrdili realno stanje vozila, a onda ćemo vam ponuditi fer i poštenu cenu, dok keš dobijate odmah na ruke. 

  • Share: