Prvi električni terenac Mercedesa u masovnoj proizvodnji

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на Prvi električni terenac Mercedesa u masovnoj proizvodnji

mercedes ev suv

Prvi Mercedesov EQ model na skroz električni pogon je predviđen za masovnu proizvodnju sledeće 2019. godine, ali njegovi prerušeni prototipovi već uveliko krstare putevima.

mercedes ev suv

Prvi nastavak skroz električnog Mercedesa EQ opsega primećen je ovih dana kako maskiran vrši testiranja u hladnim uslovima. Očekuje se da će EQC, električni terenac sa rasponom kilometraže do 500 km da bude predstavljen već 2019.godine.

Prvi na više načina

Prvi konceptualni automobil proslavljenog nemačkog proizvođača u sferi električnih vozila i hibridnog pod-brenda, EQ model, prikazan je na salonu automobila u Parizu još 2016. godine. SUV je prvi od deset čistih električnih Mercedesovih modela koji će se pojaviti pre 2025. godine, iako je kompanija registrovala nekoliko različitih EQ modela u poslednjih nekoliko godina.

Planovi i izmene

Prema rečima direktora Mercedesa, glavni cilj i ono čemu se teži EQC modelom jeste da dosegne 500 km opsega (300 milja) sa svojom litijum jonskom baterijom.

Kao što je kamuflažni test ovog terenca pokazao, stil proizvodnje EQC modela je malo redizajniran zbog najavljenog pojavljivanja na tržištu. Mada i dalje zadržava izuzeto nisko ležište za terenca, neophodnog da bi zadržao aerodinamični profil da bi povećao opseg. Impozantni prednji deo, složeni farovi i nagnuta krovna linija ostaju takođe nataknuti.

Performanse novog terenca

Dva elektronska motora, jedan na svakoj osovini, proizvodiće snagu od 300 KW (sa 402KS), dok se procenjuje da mu za dostizanje brzine od 0 do 100 km/č treba oko 5 sekundi. Iako je na istoj elektrifikovanoj platformi, ima malo sličnosti sa sebi bliskim po veličini modelima kao što su GLE i GLC.

Ako sudimo na osnovu koncepta koji se vozio prošle godine, možemo očekivati da će enterijer pozajmi tehnologiju i dizajn od prefinjenih E i S klase mercedesa. Međutim, futuristički dizajn će biti korišćen u dogledno vreme, dok će osvetljenje koje menja boju pomoći u ilustrovanju boljeg načina rada motora i stanja punjenja.

Ne sumnjamo da će EQC predstaviti najnoviju autonomnu funkciju vožnje mercedesa kada stigne u prodajne salone pre nego što istekne ova druga decenija 21.veka.

mercedes qu c suv otpozadi

Kako se vama čini ovaj model novog električnog terenca i mislite li da ćemo ga mi u Srbiji u neko dogledno vreme moći otkupiti i koristiti na našim putevima.

  • Share: