Prodaja kamioneta doživela pravu ekspanziju

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на Prodaja kamioneta doživela pravu ekspanziju

Kamionet vozilo na putu

Uprkos epidemiji korona virusa, kupci u SAD su tokom aprila kupili izuzetno veliki broj kamioneta. Kamioneti su oduvek bili popularni na američkom tržištu, pa se to nije mnogo promenilo ni u jeku pandemije. Iako je širom sveta u poslednja dva meseca zabeležen drastičan pad prodaje novih automobila, prodavci ovih vozila u SAD se sada suočavaju sa drugom vrstom problema.

Naime, proizvođači ističu da neće imati dovoljno kamioneta da zadovolje potrebe i naglo povećanu tražnju za ovim vozilima na tržištu. 

Kako se kreće prodaja kamioneta u SAD

Stanovnici SAD su tokom aprila nastavili sa masovnom kupovinom kamioneta, doduše ne u tako velikom broju kao pre izbijanja epidemije. Ipak, tokom prošlog meseca je prodato čak 186.000 kamioneta, što je znatno više nego broj prodatih putničkih automobila (169.000) u istom periodu.

Zbog toga su drastično smanjene zalihe ovih vozila na lageru, s obzirom na to da su proizvođači automobila u SAD u poslednja dva meseca zaustavili proizvodnju novih vozila kao meru prevencije od širenja koronavirusa.

Procene su da će do kraja maja u zalihama ostati svega 400.000 vozila na čitavom američkom tržištu, dok bi u junu ta brojka mogla da padne na oko 260.000. Poređenja radi, prošle godine je na lageru tokom maja i juna bilo više od 700.000 kamioneta.

Stručnjaci ističu da je sada važno da fabrike ponovo počnu sa radom i da što pre pređu na režim rada u tri smene, kako bi se zadovoljila tražnja u narednim mesecima. Kako se navodi, dobar nivo tražnje za kamionetima održao se  i tokom pandemije najviše zahvaljujući tome što su prodavci nudili izuzetno povoljne uslove kupovine na odloženo plaćanje.

Otkup polovnih automobila

Mi smo agencija koja se bavi otkupom polovnih automobila svih marki i modela, bez obzira da li se radi o vozilu koje je u ispravnom ili havarisanom stanju. Nisu nam bitni ni godište, a ni pređena kilometraža, već samo vaša želja da prodate automobil. 

Obratite nam se i mi ćemo u najkraćem roku izaći na teren i otkupiti vaš polovni automobil. Dobićete fer i korektnu ponudu, a ukoliko se saradnja uspešno dogovori, keš isplaćujemo odmah na licu mesta.

  • Share: