Predstavljena mala električna Honda: Poznata je i njena cena

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на Predstavljena mala električna Honda: Poznata je i njena cena

Logo Honda fabrike automobila na volanu jednog auta

Japanska fabrika automobila Honda je na sajmu u Frankfurtu predstavila mali gradski auto na struju. Iako se radi o impresivnom, naprednom modelu, automobilska publika je očekivala da će, pre svega zbog svoje skromne veličine, ovaj model biti nešto pristupačniji kupcima.

Zbog toga, kao jedna od najvećih prepreka (uz malu autonomiju u vožnji) za ekspanziju i masovnu prodaju električnih automobila u Evropi, i dalje ostaje njihova izuzetno visoka cena, koja se ne uklapa u standarde primanja prosečnih Evropljana. 

Kolika je cena novog Honda električnog automobila

Na pomenutom sajmu, japanski proizvođač automobila je objavio da će bazična Honda E na nemačkom tržištu koštati od 33.470 evra, bez uračunatih subvencija, dok će bolje opremljeni model sa paketom Advance i snažnijim motorom biti za oko 3.000 evra skuplji.

Mala uteha svim onim zaniteresovanim kupcima koji su želeli da počaste sebe jednim malim, gradskim električnim automobilom, mogla bi da bude ta da će osnovni model sa subvencijama imati cenu ispod 30 hiljada evra, odnosno da će koštati 29.470 evra.

Osnovni detalji električnog Honda automobila

Osnovni model Honda E vozila za pogon koristi elektromotor od 136 KS (100 kW), dok je snažnija varijanata opremljena električnim agregatom od 154 KS (113 kW). Kompanija Honda se pohvalila da jači model ubrzava od 0 do 100 km/h za oko 8 sekundi.

Baterije koje se koriste na ovom automobilu su kapaciteta 35,5 kWh, a japanski proizvođač tvrdi da spadaju među najkompaktnije u klasi. Honda E će, prema fabričkim podacima, sa samo jednim punjenjem baterija moći da pređe i do 220 km.

Zahvaljujući naprednoj tehnologiji i mogućnosti brzog punjenja, dopuna do 80% kapaciteta baterija obavlja se za svega 30-ak minuta.

Kada stiže novi Hondin električni auto

Kako je najavljeno iz sedišta japanskog proizvođača, potencijalni kupci moći će da naruče svoj Honda E primerak već tokom septembra 2019. godine, ali će prvi automobili svojim vlasnicima biti isporučeni tek narednog leta – 2020. godine.

Otkup Honda automobila

Ukoliko u svom posedu imate neki polovni Honda automobil slobodno nas možete kontaktirati kako bismo otkupili vašeg polovnjaka. U rekordnom roku izlazimo na teren, a ukoliko postignemo dogovor isplatu vršimo odmah, na licu mesta – keš dobijate odmah na ruke.

  • Share: