Porsche najavljuje da će 80% njihove ponude od 2030. biti električni automobili

Porsche

Porsche je prethodnih godina ispratio svoju braću iz Volkswagen-a, Lamborghini-a i Bentley-a, u objavljivanju rekordnih prihoda i profita u 2021. Isporučivši više od 300.000 automobila po prvi put u svojoj 91-godišnjoj istoriji, ovaj proizvođač sportskih automobila je ostvario prihod od 33,1 milijardu evra, što predstavlja 15% povećanja u odnosu na 2020. godinu.

Povrh svega, generalni profit brenda je skočio za 27% i dostigao 5,3 milijardi evra, dajući povrat na prodaju 16%. Isporučili su ukupno 301.915 automobila širom sveta, što je povećanje od skoro 30.000 jedinica u odnosu na 2020. godinu. Porsche Macan je prodat u 88.362 primerka, Porsche Cayenna u 83.071, a potražnja za električnim modelom Porsche Taycan je duplo veća, čime je povećana prodaja četvorovratnih električnih modela Porschea za 41.269 jedinica.

Kakva će biti budućnost Porschea – šta dalje očekivati?

Kompanija napominje da je Taycan nadmašio vodeći Porsche 911 u količini prodatih primeraka čak za 3000. Sve u svemu, električni modeli činili su skoro 40% Porsche-ove globalne prodaje, a planira se da postotak dođe do 50 do 2025. godine.

Još važnije, 2030. Porsche predviđa da će potpuno elekrični automobili činiti više od 80% njegove ukupne prodaje. Firma najavljuje da će 718 sportskih automobila do 2025. biti potpuno električno.

Rekordne finansijske brojke kompanije Porsche objavljene su nakon potvrde da njegova matična firma, VW Group, napreduje s planovima za pozicioniranje ovog proizvođača sportskih automobila kao jedno od glavnih sredstava za dostizanje njihovih ambicioznih ciljeva. Ostaje nam još da sačekamo da vidimo da li će im zamisao zapravo uspeti.

Porsche logo

Da li razmišljate o zameni svog starog automobila novim?

Ukoliko vam je hitno potreban otkup polovnih automobila, budite slobodni da nas kontaktirate, jer ćemo vam sigurno izaći u susret u najkraćem mogućem roku. 

Mi vršimo otkup svih vrsta vozila, bez obzira na njihovo stanje, a u slučaju otkupa havarisanih vozila, vršimo i besplatno šlepovanje, tako da ne morate sami misliti o tome. Besplatna procena vozila je povoljnost koju naročito ističemo, zato nas pozovite, jer je obostrano zadovoljstvo zagarantovano.