Pametni električni SUV dolazi iz Kine

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на Pametni električni SUV dolazi iz Kine

SUV električni automobil

Kineska startap kompanija Human Horizons predstavila je električni SUV model koji se na tržištu automobila očekuje tokom 2021. godine. Radikalana SUV model koji će pokretati električan pogon je kreirao tim na čelu sa Markomom Stentonom, bivšim direktorom Jaguar Land Rover-a.

Koncept HiPhi 1 je stvoren u nameri da automobilskoj industriji stvori podlogu za dalju afirmaciju pametnih vozila, pametnog prevoza i pametnih gradova. Automobil je deo projekta HOA (Human Oriented Architecture) koji se okreće samo-adaptibilnosti i u potpunosti se prilagođava korisničkom iskustvu.

Specifikacije autonomnog SUV vozila iz Kine

Novi električni SUV automobil kineske kompanije ima čak 562 senzora koji nude autonomiju najvišeg nivoa preko V2X komunikacionih sistema. Tu spadaju i kamere za prepoznavanje lica, pa čak i senzori koji detektuju neprijatne mirise. 

Korišćenje elektronike dolazi do izražaja prilikom upravljanja vratima, preklopima, pretincima, ulazak u automobil je moguće bez upotrebe ruku, a vozilo je usklađeno sa radom pametnog telefona. Tu je i sistem “paradiranja”, koji vozilu omogućava da se kreće polako, uz uzdignuta vrata.

Dizajnerski stil ovog automobila može da se okarakteriše kao tipičan “kineski” jezik krosovera sa velikom kabinom u obliku kupea. Vozilo je dugačko 5,2 metara, sa ogromnim međuosovnskim raspojanjem koje krasi prostrana kabina sa tri reda po dva sedišta, koja mogu da se konfigurišu na nekoliko načina.

Kineska kompanija Human Horizons najavila je da će automobil imati pogon na zadnjoj osovini, na sva četiri točka i nekoliko elektromotora snage 270 ks. Automobil HiPhi 1 bi trebalo da ubrzava 0-100 km/h za manje od četiri sekunde, a baterija od 96 kWh će omogućiti da se između dva rastojanja pređe do 645 kilometara.

Otkup polovnih vozila po fer i korektnoj ceni

Ukoliko posedujete polovno vozilo koje želite da prodate, kontaktirajte nas. Bez obzira na stanje motora, pređenu kilometražu ili model, izlazimo na teren bilo gde u Srbiji. Uz obavljenu inspekciju, postižemo dogovor na obostrano zadovoljstvo, uz fer i korektnu cenu, a keš dobijate na ruke.

  • Share: