Novi Volvo XC40 biće najsigurniji automobil u svojoj klasi

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на Novi Volvo XC40 biće najsigurniji automobil u svojoj klasi

volvo

Volvo kaže da je postigao svoje bezbednosne ciljeve uvođenjem tehnologije razvijene za veće XC90 i XC60.  Iako manji automobil izgrađen na potpuno novoj tehnologiji poznatoj kao Compact Modular Architecture (CMA), XC40 čini se da će biti jedan od najsigurnijih automobila u svojoj klasi.

volvo

Ovo uključuje Volvov paket za bezbednost u gradu koji će biti ponuđen kao standard u Velikoj Britaniji. XC40 će koristiti novi razvoj sistema koji otkriva potencijalne nesreće sa drugim automobilima, biciklistima i pešacima i na taj način automatski usporava automobil

Druga sigurnosna tehnologija uključuje Volvo na poziv, koji automatski upozorava automobil u slučaju moguće nesreće i može pomoći u držanju udaljenosti između automobila i zadržati XC40 u svojoj traci na sigurnoj udaljenosti.

“Moderni gradski život predstavlja kompleksne izazove za vozače, pešake, bicikliste i druge korisnike puteva. Uz XC40 nastoji se smanjiti kognitivno opterećenje vozača. Iako, naši sistemi sigurnosti i podrške vozačima aktivno prepoznaju i ublažavaju potencijalne opasnosti, vozač se može više opustiti i uživati u gradskoj vožnji.”, rekao je potpredsednik Volvo sigurnosnog centra za auto. Naglašeno je da će novija oprema na XC40 biti još jedan korak ka postizanju veće sigurnosti u vožnji i smanjenju broja smrtnih slučajeva, kao i nesreća.

Paket City Safety XC40 je optimizovan da bržu vožnju vozača na putu povuče ukoliko se otkrije potencijalna mogućnost nesreće, gde se kao rezultat javlja zvučni signal upozorenja koji niveliše kočnicu. Ova funkcija je već na XC90, S90, V90 i XC60.

Pored navedenog, Volvo je naglasio opcije 12 – inčnog digitalnog upraljačkog displeja, 9 – inčnog centralnog displeja i integrisanju pametnih telefona, kako bi se moglo pomoći vozačima. Kao primer može se navesti, da lociraju i plaćaju slobodna parking mesta unapred.

Volvo je razvio svoje sigurnosne sisteme nakon analize podataka o nesrećama iz celog sveta, uključujući Kinu, SAD, Nemačku i Veliku Britaniju, kao i svoju bazu u Švedskoj. Zvaničnici kažu da je ova dugogodišnja posvećenost istraživanju podupirala reputaciju za izgradnju sigurnih automobila i daje prednost pred konkurentima, jer se razvoj zasniva na dokazima iz stvarnog sveta, a ne na pretpostavkama i simulacijama.

Kao i kompanija Volvo i naše poslovanje, a vezano za otkup vozila, baziramo na dugogodišnjem znanju i iskustvu, a ne na pretpostavkama. Profesionalno, brzo i efikasno je ono što odlikuje našu delatnost.

 

  • Share: