Novi Peugeot Rifter stigao u Srbiju

Pežo auto

Nova generacija putničkog van vozila, koje je ranije bilo poznato kao Partner sada ima oznaku Rifter. Ovaj automobil prvi put je svetskoj javnosti predstavljen na 88. sajmu automobila u Ženevi u martu 2018. godine. Novi Rifter u slobodnoj prodaji nalazi se od juna 2018. godine, a prva vozila su isporučena kupcima u septembru iste godine. Kako je i bilo najavljeno početkom ove godine krenula je prodaja ovog modela i na srpskom tržištu.

Osnovne karakteristike i specifkacije novog Pežo Rifter modela

Novi model – Peugeot Rifter, pozajmio je neke od karakteristika SUV modela: visoko pozicionirana sedišta, velike točkove, visoke pragove, robustan zadnji branik… Naslednik Partnera dostupan je u kraćoj verziji, dužine 4,4 metra i dužoj verziji od 4,75 metara. Duži Peugeot Rifter može da se naruči u varijantama sa 2 ili 3 reda sedišta, odnosno za prevoz 5 ili 7 putnika.

Sedišta su modularna, pa se konfiguracija kabine lako može promeniti ako postoji potreba za prevozom većih predmeta, ali na uštrb putnika. Standardni Peugeot Rifter sa 5 sedišta ima prtljažnik zapremine od 775 litara, dok produženi model sa preklopljenim naslonima sedišta dostiže čak 4.000 litara tovarnog prostora.

Instrument tabla je u skladu sa najnovijim trendom kompanije Peugeot koji uključuje drugu generaciju i-Cockpita sa izdignutim instrumentima i niže postavljenim volanom, dok se na vrhu centralne konzole nalazi ekran multimedijalnog sistema dijagonale 8 inča, nalik tabletu.

Ponuda obuhvata i „head-up“ displej ispred vozača. Kada je reč o motorima, u fokusu su najnoviji Blue HDi agregati od 1.500 kubika sa 72, 100 i 130 konjskih snaga, a u ponudi su tri nivoa opreme Active, Allure i GT line. Rifter je dostupan i u verziji sa N1 homologacijom, što je svakako jedna od nainteresantnijih verzija kada su u pitanju firme i pravna lica.

Peugeot poziva zainteresovane kupce da zakažu test vožnju ovog automobila u nekom od ovlašćenih prodajnih salona širom zemlje. U Euro NCAP – Crash testu vozilo je u 2018. godini ocenjeno sa četiri od pet zvezdica.

Mi vršimo otkup vozila svi marki i vrsta, kako Toyota tako i drugih. Ukoliko imate auto koji bi mi mogli da otkupimo, kontaktirajte nas i možemo završiti posao u najkraćem mogućem roku po najpovoljnijoj ceni, a keš dobijate odmah na ruke.